Garantii: Emag.ro si Dell XPS M1330

Ieri, pe neasteptate (si exact pe nepusa masa!) cel mai indragit laptop din dotare a facut buba. Sincer, cred ca mi-as fi dorit sa faca pac sau fas sau pleot sau ceva. Ei bine, nu!

Gingasul meu Dell XPS M1330 s-a hotarat sa ma priveasca albastru in ochi (stiti voi: cel mai urat albastru cu putinta) si, pe muteste, sa-mi lase urmatorul testament:

*** Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
NMI: Parity Check/Memory Parity Error

*** The system has halted ***

Fapt deloc imbucurator tinand cont ca problema pare plina de noduri si de carpeli.

Asa ca, vrand, nevrand, luni voi lua drumul Emag.ro plin de speranta in garantiile online. Ce va fi? Ramane de vazut.

Recomandări

58 comentarii

 1. Cornel

  In final am primit vizita unui specialist dell, care s-a prezentat cu placa de baza sigilata, si i-a luat 35 de minute sa faca ..tot! Avea o viteza…. De atunci merge f. bine xps. Eu am garantie 4 ani la el. Posibil sa ma tina. Mi s-a spus ca daca se mai strica si nu au placa de baza la schimb, voi primi un alt xps. Eu am calculat cam 5 ani de munca cu el, si sper sa tina. Legat de curatire, eu pun aspiratorul pe fanta de aer si-l las sa lucreze 3-5 minute, si e remarcabil procedeul..macar 48 de ore am temperaturi mai joase cu 10 grade, in medie!

 2. florins

  Si eu am un Dell inspirion 1564 si dupa 1 luna jumate a murit hardware brusc. Sunt curios in cit timp imi rezolva problema.

 3. Cristian B.

  Salut Cristian I. Eu am un laptop xps 1530, insa pe siteul dell ultima versiune de bios este A12. Am vazut ca pt 1330 este varianta A15. Intrebarea mea este daca 1530 este mai bine “conceput” decat celalalt. Plus de asta, am ajuns si eu in service cu el…lcd panel defect. L au inlocuit, insa a murit iar. Acum astept un alt lcd. Mi s a spus ca se comanda si placa de baza – just in case. Ce sa fac…sa accept sa se inlocuiasca si placa de baza sau sa raman cu cea originala – care nu mi a facut pana acum probleme?? Mai am garantie la el pana in iunie anul viitor plus de pe 1 sept pana cand va fi gata (ce se va cumula cu garantia initiala).

  Multumesc

 4. Buna ziua . Azi duminica 12 decembrie 2010 ora 11.30 ziua mi-a murit leptopul DELL XPS 1330 cu placa video nVidia Ge Force 8400 M GS. Stiam ca are placa video dedicata , dar citind forumul aici … am aflat ca placa video este integrata pe placa de baza. Am meu este fabricat in Irlanda. Lucram la el , functiona perfect si dintro data s-a blocat imaginea … se auzea un clincanit … ca si cum se blocheaza hardul … imafinea a ramas pe ecran si dupa 30 secunde s-a inchis leptopul complet. Ca si cum il inchizi normal.L-am repornit dupa o jumatate de ora si mi-a ramas ecranu albastru … si se aprinde cite putin … pana cind mi-au aparut dungi verticale subtiri si coloratre ( de sus in jos pe display ) , se tot luminau , ba se facea mai alb ecranul … la un moment dat am auzit zgomotul hardului ca lucreaza … s-a auzit zgomotul de Vondows Vista ca s-a incarca si duapaia cind apar pictogramele pe ecran se mai aude inca o data … de 2 ori se aude ) dar nu vad nimic pe ecran decit niste dungi.
  Am sunat pe un specialist angajat la un servicie care repara leptopuri DELL si HP din Bucuresti si i-am zis ce problema am .
  In vara lui 2010 i-am inlocuit diplayul ca l-am spart ( fisurat) tot la domnul asta de la servici si m-a costat 500 ron cu TVA cu tot … dar fara factura , fara garantie … cu tot cu manopera … altfel cu acte costa 370 dolari SUA cu TVA dar fara manopera . Nu mai stiu cit era manopera. Oricum ajungea cu tot cu acte si manopera la 1450 – 1500 ron . Mi se pare enorm de mult . Mi-a zis la telefon ca este ars cipil video si sa il probez pe un monitor extern. O sa incerc , dar slabe sperante sa reusesc se meaga . L-am intrebat cit ma costa reparatia si mi-a zis ca o alta placa de baza noua identica cu asta 100 dolari la negru , cu aproximatie ca oficial este undeva la 350 – 400 dolari fara TVA si fara manopera . Nu stiu ce sa fac. Nu pot sa spun la ce firma este acest domn tehnician , care se ocupa cu asa ceva. Sunt super multumit si este recunoscut de multi. Firma este in Bucuresti in zona Unirea …

  1. cip

   enorm 500 ron displayul, eu l am schimbat cu 340 ron cu acte si gar iar pl de baza tot cu acte si gar am rezolvat o cu 100 euro + predarea celei vechi

 5. dan

  in decembrie 2010 a crapat din nou, scurt pe placa de baza, alimentatorul in protectie, etc..am si uitat de cate ori a fost in service

 6. Gabriel Baloi

  O rezolvare definitiva pentru deja clasica problema a acestui model este schimbarea placii de baza cu o placa cu chipset video Intel.

 7. Daca cumva cei de pe aici s-au saturat de defecte si vor sa vanda un dell xps m1330 defect sunt dispus sa il cumpar si ofer pret bun in functie de configuratie. De asemenea pot aduce placi de baza noi pentru acest model de laptop + sistem de racire nou. Pentru cei interesati ma puteti gasi pe http://www.service-laptop.net sau la 0786.222.506

Adaugă comentariu