WordPress Iliescu si Punctro Basescu

Marti, 13 noiembrie, s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Da, ati citit bine, nu este nicio greseala: campania electorala a inceput abia ieri. Vestea buna: pe ultima saptamana de campanie, este foarte posibil sa se arunce si ceva bugete in mediul online. 😉

Cuprins de inocenta, intrebam ieri de ce a ales Ion Iliescu tocmai acest moment pentru a-si face blog. O intrebare al carei raspuns nu trebuie cautat in blogosfera, ci pe reinviatul site al presedintelui (Adrian, Mircea, da, ati avut dreptate 😉 ).

Pentru ca, in timp ce Basescu.ro ne indeamna sa spunem “da pentru uninominal”, Ioniliescu.wordpress.com ne spune clar sa nu mergem la referendum. Si astfel, cu pasi timizi, intram in bucataria strategica, remarcand, in treacat, ca in timp ce Echilibru a devenit, “cu voia dumneavoastra”, primul pe lista cresterilor din wordpress, Basescu.ro a crescut de la 332 de vizitatori unici luni, la 1238 de vizitatori unici marti.

Nu trebuie sa fii vreun mare consilier politic pentru a realiza ca, din punct de vedere al interesului electoral, alegerile europarlamentare sunt o cauza pierduta. Si ca, in oceanul de dezinteres, castigatori vor fi aceia care vor stapani mai bine structurile din teritoriu si vor reusi sa mobilizeze electoratul spre urne.

O realitate care, cu un PNL aflat la guvernare, cu un Hrebenciuc care se pricepe de minune sa struneasca “vechile structuri” si cu un PD care, in teritoriu, nu prea stie pe ce lume traieste, ar fi putut provoca suprize pe 25 noiembrie.

Prin urmare, un calcul simplu arata ca, pentru a se prezenta la vot, electoratului trebuie sa i se arate “o bicicleta rosie” spre care sa priveasca plin de pasiune. Si astfel, cu dirigintele ocupat cu referendumul si Traian Basescu indemnandu-ne la curatenie, romanii vor stampila de zor buletinele de vot, cuprinsi de frenezia constiintei civice. Fireste, habar nu vor avea cu ce se manaca Parlamentul European, insa, deseori, in marketingul politic asta nu intereseaza pe nimeni.

In aceste conditii, era nevoie de o voce care sa spuna raspicat electoratului tot ceea ce conducerea PSD nu poate spune. Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, au fost numite simplu, blogul lui Ion Iliescu.

Un blog care momentan isi propune sa fie doar o trambulina prin care declaratiile fostului presedinte sa ajunga in presa scrisa si, de aici, la electorat. Retineti cuvantul “momentan”. Voi reveni cu “amanunte despre ionosfera”. 😉

Recomandări

5 comentarii

 1. Offtopic, stiu, dar de ce scrii cu “niciun” si “nicio”? Este la moda sau? Ca din ce stiu eu s-au permis aceste modalitati de scriere de catre Academia Romana insa nu s-au “anulat” cele vechi.

 2. Sorin Tudor

  @ Andrei,

  La moda este sa citesti. Poti incepe de la acest link. 😉

 3. Mersi, chiar nu m-as fi gandit ca revolutioneaza limba romana acu’.

 4. Semantic

  Sorin,
  cum sta blogul domnului presedinte Iliescu, am impresia ca scade dezamagitor de mult sau poate gresesc.

 5. Sorin Tudor

  @ Semantic,

  Scade “natural”. 😉

Adaugă comentariu