Un candidat rusofil pentru Primarie

Ieri, la Realitatea Zilei, Lavinia Sandru afirma ca Vladimir Putin este singurul lider important care s-a aratat interesat de soarta Transilvaniei. Si ca, prin urmare, Romania ar trebui sa incurajeze o axa Bucuresti-Moscova.

O declaratie nu tocmai suprizatoare de vreme ce, in urma cu trei saptamani, vicepresedinta PIN declara, tot la Realitatea TV:

“Am fost o pioniera si o utecista apreciata, iar visul meu era sa ajung sa-i dau flori lui Nicolae Ceausescu. (…) In ziua de azi avem oameni politici care sunt puturosi si care fura… In comparatie cu ei Nicolae Ceausescu se trezea dimineata si pleca la colindat judetele. Desigur ca nu trebuie sa ni-l mai dorim pe Nicolae Ceausescu…” (link)

Revenind: “axa Bucuresti-Moscova” este una dintre temele predilecte ale PIN. Mai ales dupa vizita pe care Cozmin Gusa si Lavinia Sandru au efectuat-o in Federatia Rusa la invitatia Dumei de Stat (21 -24 iunie 2007).

O vizita dupa care Cozmin Gusa a anuntat ca PIN va semna un protocol de colaborare cu Rodina, partid parlamentar aflat “sub ocrotirea” presedintelui Vladimir Putin. Si mai mult: o vizita din care Cozmin Gusa s-a intors mandatat de catre Academia de Stiinte Teologice din Moscova sa medieze cu Biserica Ortodoxa Romana venirea in Rusia pentru un an de zile a 10 bursieri din randurile studentilor teologi romani.

Realizari mai mult decat notabile pentru un partid care nu reuseste sa depaseasca 2% din optiunile electoratului. Si un citat interesant:

Intrebat daca a avut o comunicare cu seful de la Kremlin, Gusa a spus ca “nu, din punct de vedere oficial“. (link)

Daca la aceasta declaratie mai adaugam, “intamplator” 😉 , cuvintele lui Adrian Nastase,

Nu ma deranjeaza ca spala rufele murdare ale serviciilor, “spargand” diferite informatii pe piata. E problema lui.

o serie de intrebari nu au cum sa nu apara.

In rest, toate bune: Cozmin isi vede mai departe de candidatura la Primaria Capitalei, in timp ce, dupa 18 ani, teama romanilor fata de “estul salbatic” a ramas aproape neschimbata.

Recomandări

10 comentarii

 1. Cristi

  M-am uitat si eu aseara la “Intre bine si rau”. Saraca Lavinica. Contrastul dintre ea si ceilalti invitati, care aveau bine habar despre ce e vorba in poveste (chiar daca Gabriel Andreescu o mai stalcea, traiasca neo-internationalismul capitalist de stanga), incat la un moment dat chiar am inceput s-o compatimesc.
  Nu stia nici macar cand sa taca sau sa nu-i intrerupa pe ceilalti.

 2. anca

  in sfirsit un articol adevarat despre pinuletul asta! aceiasi poezie a “recitat-o” si la tvr(emisiunea lui mihaiu).pe alte bloguri acest gusa este vazut ca o “tinara speranta”. trist! parerea mea,el este mai mult decit un rusofil…

 3. Cristi

  Plus ca daca domnisoara ar sti ceva istorie (chiar recenta, anii ’90), ar putea spune cu certitudine ca Transilvania e marota preferata a rusilor in relatia de intimidare cu Romania.
  In fine, eu am plecat de la presupozitia ca nu stie care e faza. Totusi, daca mai citim o data postul lui Sorin din octombrie, lucrurile par a fi mai gri.

 4. anca

  nu vi se pare ca mascota astora e mai mare decit “partidul”(ghilimele intentionate)?

 5. Semantic

  Joaca si ea pe o nisa, daca atat a mai ramas, eu cred ca aplica scolareste cateva reguli de manual dar cam atata poate Gusa.

 6. anca

  hehehe! dupa care manual?

 7. Semantic

  de marxism -leninism, cumva? I think…

 8. anca

  mai incearca!!!mai ai doua variante!

 9. Semantic

  Trotzkism sau leninism, de I. V. Stalin, noiembrie 1924, publicat prima data in Pravda, No. 269,

 10. anca

  cred ca e ceva melanj intre ce spui tu si servicii!

Adaugă comentariu