Traian Basescu si barometrul blogosferei

Cei de la TreeWorks pun in practica o initiativa extrem de interesanta si lanseaza Barometrul Blogosferei (aveti aici datele pentru august 2008, in format pdf):

“Pentru ca alegerile generale se apropie, ZeList a intreprins un studiu cu privire la prezenta politicienilor si partidelor politice in blogosfera. Astfel, din punctul de vedere al link-urilor, in clasamentul persoanelor politice se afla:

1. Traian Basescu apare in 608 posturi pe 227 de bloguri,
2. Adrian Nastase in 393 de posturi pe 210 bloguri,
3. Calin Popescu-Tariceanu, 289 de posturi pe 163 de bloguri,
4. Ion Iliescu cu 235 de posturi pe 143 de bloguri,
5. Mircea Geoana cu 184 de posturi in 104 bloguri,
6. Dan Voiculescu cu 87 de posturi pe 72 de bloguri,
7. Sorin Oprescu in 111 posturi pe 87 de bloguri,
8. Corneliu Vadim Tudor cu 102 aparitii pe 82 de bloguri,
9. Nicolae Vacaroiu cu 67 posturi pe 49 de bloguri si
10. Vasile Blaga cu 77 de mentionari in posturi pe 64 de bloguri.

Din punctul de vedere al reprezentarii in blogosfera, cele mai importante partide politice sunt:

1. PSD, ce apare in 383 de posturi pe 190 de bloguri,
2. PNL, cu 300 de posturi pe 145 de bloguri,
3. PD-L, cu 295 de mentionari pe 149 de bloguri
4. PC, cu 10 posturi pe 11 bloguri.”

Recomandări

9 comentarii

 1. O simpla observatie de om de la tara: nu inteleg pe ce criterii (ca pe baza de aritmetica sigur nu) e Voiculescu peste Vadim si Oprescu

 2. Sorin Tudor

  @ Victor,

  Multam, eu nu observasem. Si, da, nu imi explic… Probabil e o greseala in alcatuirea clasamentului.

 3. BARDAN

  Ce ma mira este faptul ca Iliescu cof.OPINII are 104 voturi fata de Basescu cu 90 la intrebarea cine a facut rau Romaniei in ultimii 4 ani? Nu inteleg Iliescu e aproape retras oricum nu mai avea cum influenta in ultimii 4 ani politica interna si externa a Romaniei,Basescu DA si a influentat0o in rau.Cred ca este o manevra din partea dvs.

 4. oxygen

  Daca nu mai apare la stiri nu inseamna ca nu mai influenteaza. Oricum efectele faptelor lui din trecut se resimt si azi.

 5. Salutare,

  Sunt Catalin (printre altele de la Zelist). Topul e ponderat in functie de scorul pe care il are fiecare blog in Zelist. Adica daca Voiculescu apare pe bloguri cu scor mai mare, iar Vadim apare pe bloguri cu expunere mai mica, Voiculescu are puncte in plus.

 6. @Catalin: pai specificati, bre, care-i algoritmul, ca, de afara, la criteriile afisate se vede ilogic.

 7. Sorin Tudor

  @ Catalin,

  Multam mult pentru precizare… De ieri incoace ma tot certam in gand ca am uitat sa te intreb ce si cum! 🙂

 8. liviu

  @BARDAN
  Nu confunda blogosfera cu un show politic si voturile cu reatiile. Clasamentul nu este facut dupa activitatea politica ci dupa reactiile in blogosfera.
  Desi il urasc enorm, mi se pare normal ca Iliescu sa fie mai sus in clasament pentru ca are activitate in blogosfera,http://www.zelist.ro/bloguri/ioniliescu.wordpress.com/posturi.html
  daca va uitati la posturile si reactii din zelist este foarte comentat, asta nu inseamna ca este si apreciat.

  @Catalin
  foarte interesant barometrul blogosferei, cu cateva precizarei: da, ar trebui aratat si scorul dupa care s-a alcatuit clasamentul cu un eventual link catre cei care il comenteaza si scorurile lor (pentru mai multa transparentasi si pentru a evita eventualele comentarii de la cei in nestiinta de cauza de genul “Cred ca este o manevra din partea dvs.” si nu cred ca cei carora le este destinat documentul in intereseaza asa mult grafica, eu cel putin am astept enorm sa deschid documentul, mi se pare prea mult 2.1Mb pentru 3 pagini, ar trebui mai multe informatii in locul imaginilor, in rest super ok 🙂

 9. @Victor @ Sorin @Liviu

  Foarte corecta observatia cu specificarea algoritmului si cu listarea in ordinea scorului a posturilor pentru transparenta. Asa facem de la editia urmatoare.

  Cat priveste partea cu imaginile din PDF, trebuie sa le dam si designerilor o paine de mancat 🙂 Glumesc, ca au mai multa treaba decat pot duce. O sa facem si o versiune fara poze (desi 2 MB nu mai e asa de mult acum.

Adaugă comentariu