Tariceanu pentru voi este Ceausescu II?
Cand Radu Berceanu l-a asemanat pe Calin Popescu Tariceanu cu Ceausescu, multi s-au gandit ca avem de a face cu o simpla impunsatura electorala:
“Tariceanu s-a tinut numai de promisiuni si fantasmagorii si a început sa faca controale ca Ceausescu, stiind ca se aproprie alegerile.”
Dar daca Radu Berceanu are dreptate?
Astazi, “premierul şi fostul şef al statului s-au întâlnit la Palatul Victoria, pentru a da viaţă unui proiect început de fostul dictator, Nicolae Ceauşescu. (…)Este pentru prima dată când Ion Iliescu este chemat la Guvern în calitate de expert în lucrări hidrotehnice“.
Departe de mine gandul de a pune la indoiala expertiza lui Ion Iliescu in domeniul lucrarilor hidrotehnice. Nu am calificarea necesara. In plus, atat premierul Tariceanu cat si Ion Iliescu sunt specialisti in hidrotehnica.
Insa ambii sunt politicieni profesionisti si nu hidrologi profesionsiti. Prin urmare, este greu de crezut ca intalnirea lor ar putea avea vreo valoare practica in plan hidrotehnic. Realist vorbind, intalnirea lor ar putea avea valoare doar in plan politic. Sau, altfel spus, in planul vointei politice.
Moment in care lucrurile prin a fi interesante de vreme ce, astfel, cei doi specialisti in hidrologie devin reprezentantii a doua partide ce vor sa asigure vointa politica necesara continuarii unui proiect de catre guvernul ce va fi format dupa alegeri.
In planul imaginii publice, lucrurile devin chiar mai interesante de vreme ce, in perceptia unui anume segment electoral, specialistul in hidrologie Ion Iliescu a mai existat doar pe vremea lui Nicolae Ceausescu.
Un segment electoral care, potrivit sondajelor, si-a adus din plin contributia la procentajul obtinut de PNL atat la alegerile europarlamentare, cat si la alegerile locale.
Mai adaugati la toate acestea si faptul ca, “intamplator”, Agentia pentru Strategii Guvernamentale s-a preocupat intens de perceptia lui Nicolae Ceausescu pana si in randurile studentilor.
Asadar, C.P. Tariceanu… Cu “C” de la Ceausescu sau “C” de la CC al PCR?
Sursa foto: CAPP.
Mai multe insemnari din sectiunea: Politica
Mai multe insemnari despre:
Ceausescu a facut si blocuri, deci cine face azi blocuri e comunist )
@ Gabi,
Daca tot iti arde de gluma: constructia blocurilor a inceput pe vremea burgheziei; prin urmare ceausescu era burghez?!
Pentru a respecta adevarul istoric, latinii au construit pentru prima data blocuri, pentru ca ei au inventat cimentul. Blocurile lor se numeau “insulae”. Ergo: latinii erau burghezi.
Tariceanu pentru noi este Tariceanu II.
Şi ce câştigăm dacă lipim etichete? Ne merge mai bine? Înţelegem mai bine ce se întâmplă?
Orice decizie investiţională este înainte de toate o decizie politică: politică publică, politica firmei. Nu tot ce s-a întâmplat în comunism a fost rău, nu tot ce se întâmplă în capitalism este bine. Iar faptul că Tăriceanu şi Iliescu au discutat despre o decizie care, până la coadă, va costa, dacă se va aproba, peste miliardul de euro din bani publici, după modelul Bechtel, e de bine, nu de rău. Cum era poezeaua? Să se plimbe cu bărcuţa, Trăienel şi Măriuţa? Pentru atât să îngropăm un morman de bănet, când în spitale se folosesc cleşti de tăiat sârma ghimpată?
Să fim serioşi: sondajul ăla nu spune decât un lucru: statul nu mai are autoritate, pentru că nu mai are pe nimeni la cârmă. Nu de sindromul Ceauşescu suferă românii, ci de pe urma disoluţiei statului…