Strategii electorale

1. Declaratiile de presa acordate duminica, pe parcursul a doar cateva ore, lasa sa se intrevada noua strategie de atac a PD-L: guvernul Tariceanu este un guvern al “ministrilor penali”, iar “casele, hotia si protejarea ministrilor sunt liantul Guvern – PSD”.

Interesanta este succesiunea declaratiilor din data de 20 ianuarie:

ora 14:40 – Emil Boc: Ministrul Meleşcanu a comis un abuz;

ora 14:50 – Elena Udrea ii cere lui Traian Basescu sa faca demersuri pentru inceperea urmaririi penale a ministrului interimar al Justitiei, Teodor Meleşcanu si sa-l suspende pe acesta din functie, acuzandu-l de abuz in serviciu;

ora 15:50 – Traian Basescu il avertizeaza pe ministrul Melescanu ca se apropie de abuz in serviciu si afirma ca hoţia si protejarea ministrilor leaga Guvernul de PSD.

2. Adrian Nastase lasa se inteleaga faptul ca “o parte” a PSD-ului are interese punctuale comune cu Traian Basescu si prezinta primele principii strategice pentru atac coerent la adresa lui Traian Basescu formulate de catre un reprezentant al PSD.

Nu aveţi nevoie să detaliez motivele pentru care Traian Băsescu este un pericol pentru România stângii, pentru acea parte a României pe care PSD o reprezintă.

3. Dupa Renate Weber, Claudiu Saftoiu este cel de al doilea fost consilier al lui Traian Basescu care, cuprins de simpatii liberale, isi ataca fostul sef.

De ce dosarele unor politicieni lipsesc cu desavarsire din toate arhivele – Ion Iliescu si Traian Basescu sunt doi dintre cei mai notorii „fericiti ai sortii” – iar altele stau frumos si isi asteapta sorocul de oportunitate? De ce pentru candidaturile politice la parlament sau pe functii obtinute prin vot uninominal nu au fost nici pana astazi stabilite filtre si proceduri legale de scanare profesionala la 360 de grade a trecutului profesional al persoanelor aflate în pozitii de eligibilitate? (link)

4. In timp ce Mircea Geoana reuseste o noua exprimare nefericita, SCE PSD comite o gafa dupa alta.

Lupta pentru alegerile parlamentare şi locale din acest an se anunţă crâncenă. Deja în laboratoarele PSD se pune la punct “Operaţiunea Amazoanele”. (link)

Recomandări

3 comentarii

 1. Semantic

  Da,
  PSD intra in etapa “liniei Maginot”, faza pe transhee, heehhe, sper sa aiba destule conserve.

 2. paraschivescu

  este necesara ostrategie pentru a invinge. PSD-ul a stiut intotdeauna sa se faca remarcat. dar sa dea la o parte mafiotii din randul lor mai ales din orasele unde sunt la putere.

 3. Semantic

  Domnule Tudor,
  semnalez un post recent pe blogul PSD (blogul SCE), in masura in care va pot pentru ca sa va solicit respectuos un feedback, o analiza. http://blogulsce.blogspot.com/
  Prima mea reactie, de prefuit cititor de scanteia, informatia, rom libera, steagu rosu, munca de partid, era noua, whatever….e ca la PSD a venit ora bilantzului, ca sa marcheze sarbatoreste, pe campii si pe ogoarele virtuale, cele mai noi realizari si cuceriri…

  Citat:
  “Tie, utilizator al serviciilor de comunicare electronica de stanga iti multumim, si iti promitem ca ne vom stradui sa-ti oferim o si mai buna informare impreuna cu noi moduri de a-ti facilita interactiunea cu politicienii care te reprezinta.”

  ps: de remarcat stilul celebrant, aproape vibrant, marcat cu volute clasice lozincarde care denota o flamboaianta sursa de inspiratie baroca dambovitzeana.

Adaugă comentariu