SOV-etizarea de dupa sovietizare

Realitatea lui SOV si consilierul lui Obama este titlul editorialului pe care-l semnez in aceasta saptamana in Evenimentul Zilei. Probabil ca din motive de spatiu tipografic (editorialul apare si in editia tiparita), doua afirmatii pe care le consider lamuritoare “s-au pierdut pe traseu”. Reiau aici paragraful cu pricina, in versiunea sa originara:

Așa ca, la cinci zile distanță, „trustul mogulului” plusează, iar interviului cu pricina i se adaugă un nou paragraf. Paragraf în care Noble afirmă că este „consultant pro bono” al lui Obama. Trecând peste hazul formulării (în Dictionary of Business Terms, de pildă, consultantul este definit tocmai prin încasarea unui onorariu), o întrebare rămâne: de ce dezinformează trustul Realitatea? Pentru că una este să îl ai ca invitat pe „consilierul lui Obama” și cu totul alta este să ai ca invitat doar „un consilier pro bono”…

Despre “consultantul lui Obama” am mai scris si in cadrul insemnarii Nesimtirea, a patra putere in stat. Completarea interviului cu Noble o gasiti aici.

O poveste pe care care Adrian Cristea o rezuma intr-o singura fraza:

Trebuie sa fii posesor de creier adanc lobotomozat ca sa poti crede ca “za consilieru’ lu’ Obama” ar putea freca menta printr-o tara bananiera (istarn iurop) acum, in plina batalie electorala.

Recomandări

2 comentarii

  1. Cristi

    Pentru romani e ceva absolut normal ca un “consultant” american de campanie sa vina in studiu antropologic (la noi) chiar inainte de alegerile (lor). Atata vreme cat unul munceste, ceilalti 3-4 se pot plimba linistiti – daca nu le este cumva lene.

  2. […] Obama”, capul de afis al evenimentului Politica 2.0, evenimentul despre care am tot vorbit (aici, aici, aici si aici). In campania din 1994, Carl Bildt, pe atunci inca premier al Suediei, si-a […]

Adaugă comentariu