Sondaje cu IQ defazat

Ok, iaca, scrie la gazeta:

Seful statului se bucura de multa si foarte multa incredere din partea a 54% dintre cetateni, fiind urmat, la distanta, de Theodor Stolojan, cu 33% din preferintele populatiei. La mica distanta de liderul PLD se afla cel al PNG, George Becali, cu 32%. In clasamentul increderii in personalitati politice urmeaza Mircea Geoana (22%) si Calin Popescu-Tariceanu (21%).

Concluzia 1: romanii au incredere in toti cei care spun ca Guvernul e incapabil. Prin urmare, cred si ei ca Guvernul este incapabil.

In proportie de 57%, romanii considera ca guvernul Tariceanu ar trebui sa fie lasat sa-si incheie mandatul, releva un sondaj INSOMAR dat ieri publicitatii.

Concluzia 2: romanii vor sa fie condusi de un guvern incapabil.

Rezulta, intr-o prima varianta, ca poporul roman este lovit de tembelism. Sigur, exista si o alta varianta: aceea ca sondajele nu sunt “instantanee ale realtitatii”, ci “instantanee ale strategiilor” celor care conduc poporul. Iar acestia cred ca poporul este lovit de tembelism si inghite astfel de gogorite.

Si au dreptate: pentru ca noi i-am ales sa ne conduca.

Recomandări

4 comentarii

 1. Orice comunitate are conducatorii pe care-i merita.
  E valabil si pentru Romania / romani.

  Asta ne e nivelul, get used to it

 2. In ceea ce priveste concluzia sondajului cum ca in proportie de 57%, romanii considera ca guvernul Tariceanu ar trebui sa fie lasat sa-si incheie mandatul,eu am unele indoieli si cred ca intrebarea,si mai ales raspunsul,sunt destinate lui Mircea Geoana,cu scopul de a-l pune in dificultate,in ceea ce priveste motiunea de cenzura.
  Viorel Arion

 3. Sorin Tudor

  @ Viorel,

  Pentru ca ai dus discutia la un alt nivel, voi spune ceva ce nu aveam de gand sa spun pe blog: cred ca datele din sondaj sunt (aproape) corecte.

  Iar explicatia este urmatoarea:

  itemii negativi asociati imaginii PSD sunt inca atat de puternici in perceptia electorala, incat romanii prefera orice alta guvernare.

  “Sapati” putin prin bazele de date ale sondajelor din ultima perioada si va veti convinge de adevarul afirmatiei.

  Sigur, afirmatia este cu adevarat pretioasa daca este integrata intr-o strategie… Dar asta e o alta poveste! 😉

 4. Sorin, ma gindesc la cel putin 3 alte explicatii:

  1. Lehamite / oboseala….eu cand ma gindesc la anticipate ma gindesc la: scandal, injuraturi, porcaieli, ridicare de poale in cap in public, concursul “Ba al vostru-i mai corupt” cu participarea extraordinara a DNA si SRI/SIE/SPP (apropo, am remarcat ca de la o vreme politrucii nostrii nici macar nu se mai obosesc sa se justifice sau sa arate ca nu sunt corupti, ci doar arata cu degetul la actele de coruptie ale alorlaltzi) – oare, ca si mine, marea majoritate a obosit de timpeniile astea?

  2. Indecizie / lipsa posibilitatii de a lua o decizie – acel “eu cu cine votez”. Avem realmente alternative?

  3. Increderea in Traian Basescu nu presupune si increderea in capacitatea acestuia de a forma un nou guvern valid si eficient (putin plauzibila, dar in lipsa unui diferentiator semantic realizat in Romania care sa explice ce intelege romanashu prin diferite cuvinte uzuale….)

  Any thoughts?

Adaugă comentariu