Sfaturi utille pentru întreținerea unui smartwatch

88

Un smartwatch este un companion care ne însoțește zi de zi, în timpul unei călătorii sau în timp ce facem sport. Aceste gadgeturi trebuie să îndure multe. De aceea, necesită o curățare și o întreținere regulată. O îngrijire și o întreținere regulată poate prelungi durata de viață a unui smartwatch. Ce ar trebui să iei în considerare în timpul curățării unui smartwatch mai ales dacă garanția nu acoperă repararea ecranului?

Sfaturi extrem de utille pentru întreținerea unui smartwatch cat mai mult timp

Pe scurt, curățarea unui smartwatch nu este un lucru ușor. O lavetă din microfibră și puțină apă sunt de ajuns pentru a elimina murdăria. După o baie în apă cu clor sau după o baie în mare trebuie să îți cureți ceasul întotdeauna.

Lavetele fac minuni cand vine vorba de curățarea smartwatch-ului

curatarea smartwatch-ului cu laveta

Grăsimea și mizeriile pot fi eliminate în mod eficient cu ajutorul unei lavete din microfibră. Cel mai adesea, mizeria se adună în jurul butoanelor și pe spatele unui ceas inteligent. Poți folosi și un spray special de curățare care nu este foarte agresiv. Astfel, ar trebui să fii în măsură să elimini toate mizeriile adunate pe smartwatch.

Fii atent în timpul curățării

În timpul curățării ceasului inteligent ai grijă să nu folosești produse de curățre foarte agresive, mai ales dacă ceasul are o brățară din piele sau o altă brățară mai sensibilă. Asigură-te că manipulezi cu grijă brățara ceasului inteligent, optează pentru un produs de curățare special pentru piele. Brățările ceasurilor inteligente sport nu necesită o curățare separată sau specială. În timpul curățării evită căldura în exces. Cu alte cuvinte, nu folosi prea multă apă caldă. Evită să folosești un material prea aspru care ar putea să deterioreze ceasul inteligent.

Verifică etanșeitatea

Asigură-te de faptul că verifici la intervale regulate rezistența la apă. Odată cu trecerea timpului, adezivul care menține diferitele părți ale ceasului se pot slăbi pe unele modele și legătura dintre sticlă și capac devine tot mai slabă. Din cauza expunerii permanente la apă, sare, transpirație, căldură și frig, se poate întîmpla ca un ceas inteligent, chiar dacă este de calitate, să  se deterioreze. De aceea, unul din principalele sfaturi de întreținere ale unui smartwatch este acela de a verifica etanșeitatea în mod regulat și de a verifica dacă condensul este acumulat sub ecran. Dacă ceasul inteligent a aspirat umiditate, ar trebui să ceri sfatul unui specialist.

Zgârieturile de pe ecran-ul smartwatch-ului

Zgârieturile minore de pe ecranul tactil ale unui smartwacth pot fi în general tratate destul de ușor. Dat fiind faptul că materialul de afișare este cel mai adesea o compoziție similară cu cea folosită pentru telefoanele inteligente, o pastă anti-zgîrieturi cu alte cuvinte.

Evită neplăcerile

Deoarece un smartwatch este într-o poziție expusă, la încheietură, numeroși sunt utilizatorii care îl lovesc de anumite obiecte de-a lungul unei zile și asta fără să realizeze. Utilizatorii care călătoresc cu un smartwatch sau îl folosesc în timpul unor aventuri se confruntă cel mai adesea cu acest tip de probleme. Trebuie să ții cont de faptul că un smartwatch poate fi deteriorat de șocuri și să ai grijă de el. Există deja modele rezistente la șocuri și drept urmare adaptate pentru a evita deteriorările majore, în special modelele adaptate călătoriilor.