SATI.ro – aplicatii si probleme

In timp ce sedinta de maine pe 18 martie [multumesc pentru atentionare, Dragos!] a Comisiei Tehnice a BRAT/SATI este asteptata cu nerabdare, Ionut Tudor vorbeste despre problemele aplicatiei SATI – HeatMAP:

E atat de tipic romanesc sa contractezi o firma din afara care sa-ti dea un produs second-hand, sa dai aur pe margele de sticla colorata.

Cum se poate sa ai un certificat self-generated? E atat de scump sa cumperi unul? Cum se poate sa nu ai niste statistici esentiale: refereri sau keywords? Cum se poate sa nu traduci macar pagina de login? Aplicatia e zero. Zero virgula ceva.

Orlando, Dragos, Cristi, poate va faceti timp sa discutati si despre probleme de genul acesta…

Recomandări

12 comentarii

 1. @Ionut: departe de mine abordarea maniheista de care ma banuiesti, dimpotriva… intotdeauna incerc sa pastrez nuantele si sa nu impart in “aia buni” si “aia rai”.

  Ii spuneam lui Sorin ca eu nu nteleg de ce te astepti la raspuns pe blog si nu folosesti cliet-service. … si ca nu vreau sa mai intru intr-o polemica de tipul asta.

  Faptul ca refuz sa vorbesc despre situatii si persoane concrete nu inseamna ca n-am pareri sau ca nu fac distinctii … ci doar ca nu consider util sa le exprim public. Prefer sa vorbesc despre fenomene (asa cum le inteleg eu) si nu despre evenimente.

  PS: am toata simpatia pentu oamenii tehnici, sinceri, care vad, care-si fac o parere … e drept ca in perioada asta am o sensibilitate pentru cei care prefera sa spuna in loc sa faca … dar asta e alta discutie.

 2. @Cristi,
  Hai sa nu mai desprindem din context lucruri, ca nu e ok. Am spus ca nu mi se pare fair-play ca Dragos Roua sa comenteze pe blogul lui Sorin despre lucruri scrise pe blogul meu. L-am invitat sa-si spuna parerile acolo unde le-a vazut : la mine pe blog, pentru ca asa e cavalereste. Dar si asta e alta discutie.

  De asemenea, sa lasam la o parte utopiile de genul “ai o problema foloseste client-service-ul si gata, liniste in sala, sa nu mai afle nimeni”. Stii si tu ca lucrurile nu sunt asa. Dreptul la critica si la mirare este un drept fundamental, ce nu tine de legi, ci de natura noastra.

  Oricum, discutia de aici se indeparteaza prea mult de ideea de inceput, aceea ca heatmap-ul de la sati e zero. Zero virgula ceva.

  Deci m-am mirat si am criticat.

Adaugă comentariu