Principele Web 2.0

Il va tranforma Betsy Myers pe Radu Duda daca nu intr-un „presedinte Web 2.0” macar intr-un „principe Web 2.0”?

Intrebarea nu este nicidecum retorica: de la cooptarea lui Myers, unul dintre consilierii electorali ai lui Barack Obama, in echipa sa de campanie, Principele Radu are o prezenta online sustinuta: pe blogul personal apar mai mereu insemnari noi, site-ul oficial a prins o noua viata, pe facebook.com esti indemnat sa socializezi cu aceia care ii sustin candidatura, iar site-ul sau de dezmintiri pare cuprins de efervescenta.

Site de dezmintiri? Da, chiar asa: o face parte Radu Duda din Familia Regala, dar campania electorala se poarta cu arme prea putin regesti. Si astfel, cu o atitudine pe care unii ar putea sa o gaseasca prea putin princiara, echipa sa de campanie a pornit la lupta cea dreapta impotriva „minciunilor din presa”.

Nu imi propun acum sa discut acum despre lucrurile mai putin exacte care ar putea sa fie vehiculate la adresa candidatului Radu Duda. Asa cum nu imi propun acum sa dicut despre eficienta tehnicilor de campanie pe care consilierul american ar putea sa le creada valabile, din vârful tastaturii, la mii de kilometri distanta de casa. Tot ce doresc sa spun este ca demersul Principelui nu se rezuma doar la participarea sa intr-o campanie electorala. Si ca acest demers ar trebui sa tina cont si de urmatoarea intrebare: va putea Monarhia sa isi gaseasca un suflu nou datorita celor mai noi tehnologii de comunicare?

Pentru ca Radu Duda ar putea fi invingator chiar daca va pierde in alegerile: intr-o republica semiprezidentiala care inca se lupta cu demonii trecutului, aprecierea tinerilor pentru Radu al României ar putea fi un câstig inestimabil pentru Familia Regala. Un câstig la care tehnologiile Web 2.0 pot contribui din plin.

„Principele trebuie sa se poarte cu supusii lui in asa fel, incât nicio intâmplare, nici buna, nici rea, sa nu-l faca sa se schimbe.” Este un citat din „Principele”. Un alt citat din Machiavelli care se poate dovedi perfect adevarat.

(Editorial publicat in Evenimentul Zilei)

Recomandări

Adaugă comentariu