Preotul si Bunul Dumnezeu

1. Fara indoiala, una dintre cele mai interesante urmari ale adoptarii Legii votului uninominal este data de decizia Sfantului Sinod ca preotii sa poata candida ca independenti pentru posturile de consilieri locali.

Intr-o Romanie rurala in care dezgustul fata de politica este intrecut doar de lipsa de cultura politica si de frica fata de Dumnezeu, preotii vor fi alesi intru iertarea pacatelor electoratului. Si, pana la a-l parafraza pe Sartre, opiniile se vor imparti intre “fa-te frate cu dracul pana treci puntea” si “pana la Dumnezeu te mananca Sfintii”.

2. Liderii PNL si liderii PSD s-au intalnit pentru a discuta despre tactica electorala. Interesant este modul in care PNL incearca sa-si pregatesca electoratul pentru o astfel de colaborare:

  • 6 martie 2008. Crin Antonescu: “În ciuda tuturor lucrurilor care ne despart de PSD, cred că din păcate proiectul politic real al lui Traian Băsescu este unul care face imposibilă o relaţie între noi şi PDL. În aceste condiţii, eu cred că şi PNL trebuie să se gîndească bine ce raporturi ar trebui să aibă cu PSD în perioadă postelectorală. Cred că o majoritate parlamentară PNL-PSD-PC şi UDMR este posibilă, şi din punctul meu de vedere e de dorit ca PNL să fie parte dintr-o majoritate guvernamentală şi după alegeri”.
  • 7 martie 2008. Nicolăescu vede posibila o “reîmprietenire” a PNL cu PDL după alegeri;
  • 8 martie 2008. Melescanu: După alegeri, va trebui construită o majoritate care să facă din PDL partid de opoziţie

3. Sorin Oprescu si-a aratat disponibilitatea de a candida pentru PMB, Ludovic Orban si-a anuntat candidatura, iar Adriean Videanu testeaza piata.

Asteptand sa vedem ce va “creste” pe www.ludovicorban.ro, va propun sa priviti una dintre cele mai neinspirate “creatii electorale” ale acestui inceput de an: grafica pentru actiunea Primavara liberala (PNL Bucuresti).

4. In timp ce Emil Boc pare a avea probleme cu artimetica, Elene Basescu se face tot mai admirata:

Recomandări

2 comentarii

  1. anca

    Doamne fereste-na de rau! nu-i poate spune nimeni acestei “tinere sperante a politicii “dimbovitene”,ca se face de ris cu fiecare aparitie! cum va fi in stare sa tina un discurs in parlament(ca vrea sa candideze)? JENIBIL!

  2. iar PDLul din sectorul II are ca slogan Primavara Democrat Liberala.
    S-o fi terminat specialistii in imagine de pe piata romaneasca?

Adaugă comentariu