Politica radioactiva

Autoritatile de la Bucuresti ar fi trebuit sa se trezeasca din mahmureala cand Mohammed ElBaradei a aruncat Romania pe lista posibilelor furnizoare de materiale radioactive ale al-Qaida.

Sa fii plasat de catre o voce cu autoritate pe aceesi lista cu Kazahstan, Uzbekistan si Ucraina – tari percepute de Occident ca un soi de periferie a civilizatiei – este, in sine, suficient de grav.

Iar atunci cand lista respectiva este pomenita in contextul ingrijorarilor legate de al-Qaida si aprovizionarea cu materiale radioactive, mult invocatul “rol al României in stabilitatea regionala – din Balcani pana in Caucaz” paleste, lasand in loc imaginii unei “oaze de instabilitate”.

O imagine care loveste grav in interesul national si care ar fi trebuit sa starneasca reactii responsabile din partea unei clase politice responsabile.

In locul acestora, am avut parte doar de cateva declaratii anemice (rezultate in urma presiunii jurnalistilor) si de comunicate de presa parca facute pentru a demonstra ce inseamna neprofesionalismul si stangacia formularilor in limba romana:

  • Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) ofera un comunicat de presa in care informatia principala se afla abia in ultimul paragraf;
  • SRI ofera un comunicat de presa in care principala informatie vine dupa un paragraf de o platitudine care il face greu de digerat si continua intr-un stil care aduce mai mult de notele informative si mai putin cu un material destinat jurnalistilor.

Presedintele Romaniei pare sa fi uitat brusc de faptul ca promovarea Romaniei ca factor de stabilitate regional este unul dintre obiectivele sale. Si pare preocupat doar de Norica Nicolai. La randul sau, premierul Romaniei pare preocupat de orice altceva. La fel si liderii formatiunilor politice.

Iar in locul unei politici responsabile, primim doar o politica radioactiva.

Mai multe insemnari din sectiunea: Politica
Mai multe insemnari despre: , ,

Abonare:

Poti citi insemnarile de pe acest blog prin RSS (click aici) sau te poti abona prin email (click aici).

2 comentarii la “Politica radioactiva”

  1. ….si se mai mira unii ca nu vreau sa votez

  2. @Maria : ma faci sa ma simt cu musca pe caciula..

Scrie un comentariu:

Poti folosi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>