Orban, Basescu, Ribbentrop si Molotov

1. Urmari neprevazute ale accidentului de masina in care a fost implicat Ludovic Orban: PNL este impartit in doua tabere; la fel si presa.

Spuneam aici ca demisia lui Orban va deveni o necesitate. Dupa cum se vede, a devenit. Insa Orban refuza sa demisioneze, iar cartea pe care mizeaza consilierii sai politici este fundamental gresita. De ce? Chestiune de abecedar: nu poti atrage simpatia electorala pozand in victima in timp ce iti inclestezi pumnii pe scaunul de demnitar. Ma rog, vin Sarbatorile, consilierii au nevoie de bani, iar Ludovic Orban isi doreste sa ii creada…

2. Traian Basescu a anuntat ca va condamna, in Parlament, pactul Ribbentrop-Molotov.

Florian Bichir vorbeste aici despre subiect. Despre opiniile lui Adrian Nastase si Ioan Mircea Pascu am amintit aici. Se va vorbi mult pe aceasta tema. ESte interesant de vazut daca opinia publica va putea fi amorsata cu un astfel de subiect.

3. Norica Nicolai este trecuta pe site-ul Guvernului ca ministru al Justitiei desi “formalitatea” numirii in functie inca nu a fost indeplinita.

Este inca o dovada ca avem un sistem politic mult mai potrivit unei tari bananiere decat unui stat european. O dovada care arata ca fundamentele democratiei sunt terfelite la cel mai inalt nivel. Si, fara indoiala, este un exemplu graitor pentru tot ceea ce a insemnat anul politic 2007.

Recomandări

Adaugă comentariu