Nu sunt din Cluj!

Stirea a inceput deja sa faca valuri prin presa (sau macar printr-o anume parte a ei): 12 liberali clujeni (printre care presedintele PNL Cluj Adrian Popa si cei patru vicepresedinti ai filialei) au lansat Manifestul liberal de la Cluj Napoca:

“Cresterea electorala a PNL este una periculoasa, speculativa care nu are in spatele ei, eficienta si curajul asumarii ideilor politice liberale care au consacrat dreapta romaneasca. Electoratul PNL a fost pierdut, mai ales in Ardeal si de aceea electoratul PNL trebuie recuperat.” (link)

In ceea ce ma priveste, in data de 28.11.2007, afirmam:

PNL a obtinut un scor electoral mai slab decat se astepta conducerea partidului si (o buna parte dintre) consilierii sai. Insa, mai important: PNL a obtinut cel mai slab scor electoral de dupa 2000 daca ne raportam la electoratul propriu. Sau, altfel spus: actualul scor electoral se datoreaza, in buna masura, voturilor provenite din cadrul electoratului volatil (pensiile si-au spus cuvantul pe moment; deprecierea leului si-l va spune in curand). Un electorat pe care PNL nu va avea cum sa-l fidelize. Si ale carui voturi nu reprezinta un castig.

NU, nu sunt din Cluj. Insa anumite lucruri se vad cu usurinta si de la Bucuresti…

Ce se va intampla in continuare? Momentan, nimic. Nu-i asa domnule Melescanu?

Recomandări

5 comentarii

 1. Semantic

  Draga Domnule Tudor Sorin,
  Ardelenii nostri e oameni educati, cere voie chiar cand vor sa se faca auziti, chestie de intocmire de liste prelectorale…nimic spectaculos…vin alegerile apai dara…

 2. Semantic

  ce look avetzi! ce rubricatzie! ce grafica! ma prind greu unde trebuie sa complectez…ca ardeleanu de bancuri…

 3. Sorin Tudor

  @ Semantic,

  Pai se putea sa nu ma critici tu! 😉

 4. Semantic

  Domnu Tudor,
  la categoria “idei noi, dar bune” ash incadra cu placuta surprindere rubrica – Teme de campanie, fara gluma, e foarte friendly pentru dashtia prafuitzi ca mine.

 5. claudiu

  Ar fi frumos la Cluj, si in plus nu-mi place blogu lu’ Elena Udrea! :-)))

Adaugă comentariu