Negocierea culturii, a identitatii si a puterii

Negocierea culturii, a identitatii si a puterii (autori Patricia A. Curtin si T. Kenn Gaither) este o carte care va fi lansata astazi, ora 15:00, la Ministerul Afacerilor Externe, Sala Gafencu. O carte care cred ca va fi gasita utila de catre toti aceia care sunt pasionati de tematica relatiilor publice internationale.

– Si, daca tot am pomenit, de “negociere”, “identitate” si “putere”, mai adaug un ingredient: “politica”. Rezultatul? O dezinformare marca Elena Udrea:

Tinerii au fost mult mai impresionati de bustul gol si atitudinea sportiva a lui Stolojan decat de sicanele fasaite ale Premierului. Principala misiune a acestuia la malul marii i-a fost data insa de Dinu Patriciu. Si anume, sa aduca in dezbatere schimbarea formei de guvernare in Romania prin revenirea la monarhie. Ideea aceasta a fost lansata in 2 mai 2007 de catre Patriciu si sustinuta atunci, in perioada cat Traian Basescu era suspendat, de toti oamenii lui din PNL.

Fireste, doamna Udrea cunoaste ca, in realitate, negocierile dintre PNL si Casa Regala au vizat in fapt sustinerea PNL pentru candidatura lui Radu Duda la Cotroceni. Insa, in cele din urma, zvonoteca face parte din arsenalul de campanie.

Vasile Dancu lanseaza, ardeleneste, o noua teorieLimba de cauciuc:

Limba de lemn care nu spunea nimic, dar arata apartenenta si poate competenţă politică, incepe să fie schimbată cu limba de cauciuc. Acesta este mobilă, iar populismul are la nivelul expresiei verbale ca si corespondent familiarismul.

– Interesant, nimic de zis, dar, in cele din urma, limba politicienilor tot de lemn este. Si, daca inca va mai doriti dovezi in acest sens, va recomand cu caldura insemnarea lui Mihai MalaimareRusinea politicii romanesti:

Geoana scria lui Constantinescu o scrisoare interesanta, tradand tot, ce mama dracului, doar este diplomat (scuze pentru diplomatii adevarati) tradand absolut tot ce se putea trada si trecand in tabara bunilor, cum ar veni. Asta nu se cheama traseism, ci slujirea intereselor natiunii, nu-i asa, dragutule? (…)Sila este putin spus ca simt cand il vad si il aud vorbind. Simt ca traiesc pe viu cosmarul oricarui actor: ca sunt in scena si publicul a murit.

Recomandări

Adaugă comentariu