Mop cu aburi vs. Covid-19, noul coronavirus

12
mop cu aburi contra coronavirus
mop cu aburi contra coronavirus

Producătorii spun că un mop cu aburi este incredibil de eficient în distrugerea bacteriilor. Dar cum fac asta? La un moment dat, încercăm cu toții să fim mai igienici pentru a ne proteja împotriva coronavirusului, asta e clar. Dar, sincer vorbind, poti păstra cu adevărat o casa fără germeni si bacterii?

Mop cu aburi contra Covid-19?

Comenzile pentru produsele de curățat precum mopurile cu abur au crescut în ultimul an, de când a izbucnit COVID-19 în Romania, iar stocurile de la mulți comercianți online s-au epuizat. Cu magazine precum Emag, care promite că produsele de curățat cu abur oferă o „curățare profundă și penetrantă, care elimină germenii și bacteriile, ajutând la asigurarea unei case cu adevărat igienizate ”, este ușor sa iti dai seama de ce atât de mulți oameni au comandat un mop cu aburi. Dar pot curăța acest mopuri aburul cu adevărat? Să omoare germenii și să vă ajute să vă mențineți în siguranță?

mop cu aburi contra covid 19
mop cu aburi contra covid 19

Producatorii sustin ca mopurile cu aburi omoara 99,9% dintre bacterii, insa nu specifica nimic de noul coronavirus

Cum funcționează aparatele de curățat cu abur? Toate produsele de curățat cu abur funcționează încălzind apa până când fierbe, creând astfel abur. Acest abur este foarte eficient la curățarea suprafețelor, deoarece este capabil să pătrundă în fisuri și pori care ar putea să nu fie accesibile cârpelor normale de curățare.

Aburul „inmoaie” murdăria și grăsimile, care pot fi apoi șterse mai ușor. Curățarea în acest mod nu este doar eficientă, ci elimină și necesitatea unor substanțe chimice dure. Acest lucru poate fi benefic în special pentru gospodăriile cu bebeluși sau copii mici cărora le place să-și pună lucrurile în gură, precum și pentru oricine ale cărui alergii sunt afectate de detergenți puternici.

Folosirea produselor de curățat cu abur pentru a ucide germenii si bacteriile, inclusiv Covid-19

Aparatele de curățat cu abur nu îndepărtează doar murdăria de la suprafață, ci pot distruge și bacteriile. După cum explica un producător, Shark, aburul in sine este capabili să facă acest lucru, deoarece temperatura aburului poate fi suficient de ridicată pentru a descompune structurile interne ale celulelor bacteriene, împiedicându-le să poată supraviețui sau să se replice. Acest lucru le face extrem de eficiente. De fapt, producătorii spun de obicei că produsele de curățat cu abur vor ucide 99,9% din germenii și bacteriile obișnuite, cum ar fi Salmonella și E. coli (Escherichia coli). Din evaluările de laborator de la producătorul cel mai profesionist de mopuri cu aburi, Karcher, reiese că această cifră de 99,9% a fost testată și certificată, insa nu este clar daca s-au facut teste si pe Covid-19. Se lasa se te inteleaga ca fiind un virus, probabilitatea de 99,9% se mentine si in cazul acestuia.

Pe ce suprafete pot fi folosite aparatele de curățat cu abur?

Aparatele de curățat ce folosesc metoda cu aburi pot aborda o mare varietate de suprafete pe care am putra gasi noul coronavirus, Covid-19. Cum ar fi linoleum, vinil, plăci ceramice și laminate, precum și alte suprafețe, cum ar fi unitățile de bucătărie, dușurile și oglinzile. Și, așa cum am menționat deja, acestea pot fi folosite și la curatarea cu aburi a țesăturilor și tapițeriei. Cu toate acestea, aburul pe care îl produc poate provoca daune unor materiale, în special podelelor din lemn nesigilate, deoarece acestea se pot deforma. Este clar ca putem folosi un astfel de mop pentru a curata acele pete de cafea urate, cam de pe orice suprafata, insa nimeni nu cumpara un asftel de aparat pentru lucruri simple ce pot fi rezolvate cu o carpa si cu detergent. Pentru a scapa de Covid-19, da, multi cumpara un astfel de mop mai ales in ultima perioada.

mop cu aburi karcher
mop cu aburi karcher

Producătorii listează adesea tipul de suprafețe pe care spun că le puteți curăța în siguranță cu dispozitivele lor, dar informațiile pot fi destul de vagi. In general mopurile pot fi folosite pe parchet laminat, dar nu pe cel clasic din lemn. Dacă aveți dubii, vă recomandăm să consultați producătorul sau instalatorul de pardoseli.

Sursa 1: https://blogdecasa.ro/mop-cu-aburi/ (cel mai bun mop cu aburi)

Sursa 2: https://www.kaercher.com/int/home-garden/steam-cleaners.html (producator de mopuri cu abur)

Sursa 3: https://ro.wikipedia.org/wiki/Abur (WikiPedia)