Montagne russe

Exista oameni care isi aseamana viata cu un carusel. Un carusel in care, bag seama, poate incapea orice – de la emotii si pana la franturi de destin.

Nu stiu de ce, dar nu reusesc sa vad strop de poezie in soiul asta de comparatie. Poate din pricina ca in loc de carusel imi pot imagina doar un mixer gigant, invartind, cat se poate de casnic, zambete plastifiate si superficialitati de o viata. Sau poate din pricina ca, in plan personal, viata mea a fost, mai tot timpul, un soi de montagne russe (nu, nu roller coaster; sper sa imi intelegeti preferinta).

Uneori mi-ar fi placut sa citesc despre viata asta, iar mie sa-mi fost data una mai banala…

m-am surpins soptind in rastimpuri. Apoi continuam sa-mi sorb propriul cocktail de Trainspotting, Jim Morrison si Francois Villon. Am trait intotdeauna neprogramat, spunandu-mi ca a-ti trai viata cu pasiune este singura pasiune cu adevarat reala.

Dar daca nu este asa? Daca viata nu este facuta pentru a fi traita ca intr-un montagne russe? Daca pasiunile definesc viata si nu viata defineste pasiunile? Daca nu exista pasiuni importante si pasiuni secundare?

In definitiv, un cal singuratic nu este neaparat un cal neimblanzit, iar un cal neimblanzit nu este neaparat singuratic. Daca pasiunea pur si simplu exista, iar tot ceea ce trebuie sa faci este sa ai curajul sa o urmezi?

Probabil ai incepe sa traiesti. Cu adevarat.

(Sursa foto)

[Nota:] nu cred ca in insemnarea aceasta se poate gasi vreo confirmare. Insa, cred ca poate fi o lectura placuta.

Recomandări

Un comentariu

  1. imi aminteste de Wild Horses a celor de la Rolling Stones:)

Adaugă comentariu