Marea ratare a GSP in cazul Monica Iacob-Ridzi

Dezamagirea pe care am incercat-o citind blogul lui Catalin Tolontan si editia online a Gazetei Sporturilor este imensa. Si aceasta pentru ca asteptarile fata de echipa de jurnalisti de acolo devenisera, in ultimele zile, imense.

Este o readucere cu picioarele pe pamant, trista cat o istorie: se pare ca suntem un popor blestemat sa nu poata duce la bun sfarsit nici macar o singura initiativa. Si ca suntem incapabili sa fim pe de-a intregul curati atunci cand dorim sa aratam unde se ascunde mizeria

Sa ma explic: intr-un moment in care singura unitate de masura a democratiei mioritice pare a fi complicitatea, investigatia GSP privind modul incalificabil in care Iacob-Ridzi si-a batut joc de banii publici a adus multora un aer de speranta. In cazul meu, speranta ca jurnalismul inca nu a murit. Si ca jurnalistul inca poate reprezenta un reper moral. Ca presa inca mai are sansa de (re)castiga increderea si stima pe cale de a fi pierdute si, prin aceasta, de a fi in mod real un caine de paza al democratiei.

Prin urmare, asemeni multora, am gasit initiativa GSP de a cere demiterea ministrului Monica Iacob-Ridzi nu doar perfect intemeiata, ci si absolut fireasca. Doar ca…

Profitand de valul popular fundamentat pe moralitate jurnalistica, GSP isi promoveaza serviciul iDunic. Si incearca inregimenteze nemultumirea populara in cadrul unui demers comercial (de vreme ce, iDunic este un serviciu conceput pentru a aduce bani). O “punere in pagina” care, oricat de mult am incerca sa iertam, se dovedeste a fi tot o “solutie imorala”.

De ce nu a folosit GSP o solutie care sa o plaseze mai presus de banuiala ca ar manipula nemultumirea populara pentru a-si crea avantaje comerciale? Solutii tehnice exista. Si chiar foarte multe.

Repet: cerearea de demitere a ministrului Iacob-Ridzi este perfect intemeiata. Iar eu sunt unul dintre aceia care sustin initiativa a GSP. Insa cu un gust extrem de amar.

Recomandări

2 comentarii

  1. Dan

    E putin cam dur. La urma urmei serviciul respectiv nu te costa decat putin timp si te expune riscului de a primi comunicari comerciale neinteresante. Dar aici cred ca va pierde GSP-ul, daca mai multi astfel de useri accidentali, interesati de politica, dar neinteresati de sport vor decide sa ii raporteze ca spam in diferitele webmailuri pe care le utilizeaza.

  2. acum fac pe avocatul diavolului, dar de ce sa nu faca si bani din demersul lor jurnalistic? :d

Adaugă comentariu