Jurnalisti vs. bloggeri: care-i mai breaz?

Sa recapitulam cateva “intamplari” recente:

1. dupa ce Mihaela Radulescu a fost batjocorita in direct la Antena 2, “moralistii” presei centrale au multiplicat la scara nationala fotografia trucata de pe blogul lui Zoso;

2. in goana dupa trafic, un jurnalist posteaza un film obscen (care, chipurile, ar fi prezentat un politican) si, in timp ce majoritatea bloggerilor au evitat subiectul, un director de ziar arata ca poate scrie ca la usa cortului;

3. ieri, pe blogul lui Ciutacu, Serban Huidu turuia injuraturi gratuite cu gratia (rr)omului calcat pe bombeu de roata carutei. Injuraturi care il determina pana si pe deloc impresionabilul Arhi sa-si exprime mirarea

Iar exemplele ar putea continua. Pentru ca, scapati pe bloguri, multi dintre jurnalisti demonstreaza ca nu dau doi bani pe deontologie. Si ca au verticalitatea ramei.

Asadar, cine e mai indreptatit sa tina lectii de morala? Care-i mai breaz?

Toti suntem romani…

Recomandări

7 comentarii

 1. asta cu verticalitatea ramei ruleaza fin :)))

 2. Adriana

  Cu permisiunea dvs , daca tot ati deschis acest subiect, va dau si eu o mostra din vocabularul lui Ciutacu. Iata cat de elevat se adreseaza ciutomatul, vizitatorilor sai.

  “@zgurapresei: du-te, ba, in [moderat] ma-tii de bou! …..”
  De Victor Ciutacu pe 7 October 2008 la 1:15 pm (#)”

  Asta petrecandu-se doar cu 2-3 zile inainte de porcaiala dintre Ciutacu si Huidu, in care primul era ofuscat ca este atins la coarda (sensibila) materna .

 3. La 2. depinde ce intelegem prin “majoritatea”. In general majoritatea, in termeni matematici, nu scrie de nici un subiect. Insa de vineri cand a aparut povestea, pana luni cand am scris si eu, erau peste 50 de mentionari. De aceea mi-am permis si eu sa propun spre analiza ceva ce am considerat ca era deja un “fapt social”.

  Desi e foarte dificil sa accepti comparatii in masa, sunt de acord ca se poate vorbi de cele doua categorii pe care le mentionezi. Poate mai degraba de “jurnalisti” decat de “bloggeri”. Iar daca tot e sa vorbim de ele, cel mai corect ar fi sa vorbim despre “modelele” din fiecare categorie, respectiv de cei care au cea mai mare audienta. In cazul jurnalistilor, de Huidu, Victor sau Marius Tuca. In cazul bloggerilor de Zoso sau de alti lideri de audienta, pe care nu-i mai mentionez.

 4. Sorin Tudor

  @ Dragos,

  Ok, la punctul 2 ma refer la bloggerii pe care au ii consider importanti.

  Si, da, despre modele este vorba. Mai exact despre cum oameni care pot fi confundati ca fiind “modele” pot sa se transforme din “formatori de opinie” in “deformatori de opinie”.

 5. […] fac pana la job cu masina, ii aud adresa blogului de 10 ori? Ca e troll-blogger, analist politic, deontolog, […]

 6. nimeni nu este indreptatit sa tine lectii de deontologie. nici bloggerul nici ziaristul. fiecare sa se judece pe el insusi inainte de a judeca pe altii.

Adaugă comentariu