Ion Iliescu: o lectie de putere

Ion Iliescu a decis sa nu mai candideze la alegerile parlamentare:

“Cred ca am clarificat, pe fond, aceasta idee. Nu este vorba de a parasi partidul sau activitatea politica. Ci, pur si simplu, din punct de vedere al campaniei electorale – nu ma mai intereseaza aceasta competitie. In conditiile votului pe liste, prezenta mea putea fi utila, ca factor propulsor – pentru promovarea unei liste de candidati ai PSD. De unul singur, intr-un colegiu – indiferent unde, nu am nici o motivatie sa mai particip la o cursa electorala.”, explica Ion Iliescu acum cateva zile.

Este o decizie pe care multi o vor intoarce pe fata si pe dos. Adevarul este ca, prin aceasta decizie, Ion Iliescu a dat multora o lectie de demnitate, demonstrand care este diferenta dintre a-ti dori puterea, a avea impresia ca ai puterea si a detine cu adevarat puterea.

Recomandări

17 comentarii

 1. Sorin Tudor

  @ Bogdan,

  Good point! 🙂

 2. Semantic

  @Sorin,
  nice, dar nu “lectia de demintate” este explicatia, e vorba de o simpla strategie de seductie cadou de la Iliescu pentru PSD,da bine pe media la neutrii.

 3. Cristi

  @ Sorin

  Cartile iti mai ies si cum le faci. Personal, eu nu mai cred in supralicitari. M-au vindecat sondajele electorale de-a lungul timpului.

 4. Sorin, nu cred că ai dreptate, cred că într-un colegiu rural ar obtine fara probleme 60 70% 🙂

 5. […] sai politici, carora le va arata ce inseamna sa ai cu adevarat puterea, cum excelent sublinia Sorin Tudor. Daca ar candida la ORICE, ar castiga! Cu pensionarii si agricultorii, dar ar […]

 6. Mda… nici eu nu as folosi cuvantul “demnitate”. E pur si simplu resemnare. Ce sa mai spere sa castige? Ce ar putea sa mai piarda? E vorba doar de orgoliul de a avea mereu “the upper-hand”, ca sa zic asa. Lust for power. Si punct.

Adaugă comentariu