Ion Iliescu: “capitalismul salbatic” loveste din nou

Ion Iliescu ofera o noua lectie de istorie. Sau, mai corect spus, toti aceia care au auzit de comunism sau de limba de lemn doar din carti au acum sansa de a intelege “pe viu” sensul acestor cuvinte. Iata:

Corupţia a devenit o plagă, care a agravat un proces, altminteri cunoscut în toate ţările care au parcurs acest drum al “capitalismului sălbatic”, al acumulării primitive de capital – polarizare socială: acumularea bogăţiei în mâinile unei minorităţi şi extinderea sărăciei pentru o mare majoritate”!

Totul e să învăţăm din această experienţă. Să închegăm o acţiune solidară – dincolo de interese de grup, de partid – pentru redresarea ţării. Un lucru pozitiv este faptul că, din anul 2000, am intrat pe un curs ascendent de creştere economică. Să fim capabili să-l menţinem pe un timp cât mai îndelungat. Intrarea în Uniunea Europeană constituie o oportunitate – să fim capabili să o folosim! Din păcate, starea de tensiune şi de conflicte deschise între instituţiile statului – întreţinute artificial de preşedintele ţării – devine un factor dăunător, atât pentru coerenţa politicii interne, cât şi pentru relaţiile noastre internaţionale!

Daca vreti este inca un motiv pentru care Mircea Geoana si Ion Iliescu sunt incompatibili cu acelasi PSD… Puteti citi mai mult aici.

Recomandări

Un comentariu

  1. “Coruptia a devenit o plaga”.

    Pe naiba… a fost de cand ma stiu… de pe vremea lui Ceausescu (~1985 dpdv meu) era la fel de bine inradacinata ca azi.

Adaugă comentariu