De ce imi place Malaimare

Ieri nu am scris despre Eminescu. Nu am apucat. Insa au scris altii, mai frumos decat as fi scris eu. Printre acestia si Mihai Malaimare, omul care, intr-un fel anume, reuseste sa-mi redea bucuria cititului.

– Se plimba, draga, uite colea, printre perii astia, mergea incetisor, cu manurile la spate. Fetele il mai intrebau una, alta, iar el raspundea cand si cand, dar nu prea tare, imi spunea intr-o zi, cand l-am vizitat, badia Cojocaru, batranul care a adunat in vorba sa linistita si sfatoasa intelepciunea dealurilor si salcamilor din jur.

O fi adevarat?

Batranii spun ca da, asa este, cercetatorii operei si vietii Luceafarului spun ca este doar o legenda, ca nimic nu atesta aceasta supozitie.

Numai ca satul cu pricina, pe numele sau vechi Varnavoaia, nu mai are acum decat cateva case, cativa locuitori, si o legenda.

Cititi EMINESCU – legenda merge mai departe! si bucurati-va de cadoul pe care ni-l face Mihai Malaimare.

(Foto: craterul Eminescu de pe Mercur. Sursa: jpl.nasa.gov)

Recomandări

4 comentarii

  1. Malaimare

    Multam, Sorine!

  2. Sorin Tudor

    Multam si eu, Mihai!

  3. […] at 5:22 pm | In Celebri si modesti, De pe bloguri, Uncategorized | Pornind de la articolul lui sorin am recitit din poeziile lui Eminescu. De ce? Pentru ca imi place Eminescu. Imi place Eminescu […]

Adaugă comentariu