Curaj de europarlamentar

In cadrul unei insemnari recente, europarlamentarul PSD Gabriela Cretu radiografiaza hibele politicii romanesti:

La noi, in Romania, politicienii nu cred in alte valori decat ei insisi decat rar de tot, (…)iar deciziile se iau dupa modelul celor trei pasi:

1. unii – de regula putini si altii decat trebuie – se aduna si decid, in cu totul alte locuri decat cale in care oamenii isi inchipuie ca se iau deciziile
2. se convoaca organismul de decizie sa fie informat despre ce a decis
3. se face o adunare larga in care cei ce vor suporta consecintele aplauda intelepciunea deciziilor care s-au luat.

O insemnare plina de curaj si de maturitate politica. Felicitari, Gabi!

Recomandări

8 comentarii

 1. Semantic

  Se razboieste cu Gionica, cumva se simte vizata, stie ca nu mai apuca alt mandat si ma stie ca sinceritatea in ceasul al 12lea nu tine loc de argumente:
  “Ca urmare, cred ca nu folosesc prea mult politicii romanesti asa cum sunt, recunosc asta; ceea ce nu recunosc e ca eu as avea o problema; cred ca mai curand politica noastra are una…”
  Nici nu stiu: va mai fi pe lista euro-candidatilor?

 2. “Europarlamentara”, Sorine! Pot si eu sa am obiectii, nu!? Se spune “luciditate”, nu curaj. Despre ce curaj ar fi vorba!? S-a decretat cenzura pe internet!?

  @Semantic, pentru asa nume, s-ar putea face analize mult mai… rationale si documentate.
  Nu ma razboiesc cu nimeni(decat cu stereotipurile, mentalitatile retrograde, etc.); altfel, sunt o pacifista.Cele cateva comentarii sunt un raspuns la o intrebare; nu mi se par iesite din comun pentru ca majoritatea gandeste, cred, la fel; dovada e ca au fost remarcate…
  Nu m-au pus sefii pe lista niciodata si nici de acum incolo sper sa nu ajung la voia lor; mi-am castigat increderea celor pe care-i reprezint si cu care incerc (e-adevarat, fara succese remarcabile pana acum) sa misc lucrurile intr-un sens macar rezonabil… Sefii pot doar sa ma impiedice.
  Pana acum au dovedit doar mare incredere in fortele mele; la noi s-a stabilit ca cei mai tari pot ridica lista, asa ca sunt pe locul 8…

 3. Sorin Tudor

  @ Gabi,

  Stiam ca poti gasi “nod in papura” cu usurinta! 😉 Glumesc, fireste!

  Eu, insa, incapatanat, zic tot ca mine. Pentru ca:

  1. Ai facut tot ce ai facut ca “europarlamentar” si nu ca o “minoritate” a europarlamentarilor. Intr-o societate care se remarca (uneori?) prin misoginism, chiar si o “discriminare pozitiva” ti-ar fura din merite;

  2. Curaj pentru ca “lucizi” sunt (aproape) toti ceilalti.

  PS: Stiai deja ca uneori sunt carcotas, prin urmare raspunsul meu nu avea cum sa te suprinda. 😉

 4. Semantic

  Ca avocat al diavolului musai ca trebe sa agit apele, hehehe

 5. @Sorine, nu ma citesti (deci nu esti dintre cei putini!); altfel ai fi putut observa ca nu stiu ce este “discriminarea pozitiva” dar am teoriile mele despre genurile lingvistice (v. Femei din toate limbile, uniti-va!)si functiile lor.
  “Curaj si fermitate” a fost sloganul meu in 2004 (nu prea “feminin”, nu!?)

  @Dar avocatul lui Bunu’ Dumnezeu, pe cand!?

 6. Semantic

  Vai! dar repede mai uitam !? si eu, naivul de mine! care credeam ca doar materialismul dialectic si istoric ar mai putea cumva oferi o replica pe masura acestui “sentiment obscurantist” de care da dovada un grup restrans de oameni de la noi din tara, nereprezentativ dealtfel pentru noile realitati de care se bucura intregul nostru popor muncitor. n’asha?!?

 7. Semantic

  Sorin,
  deci, cum stam?

 8. Semantic

  Gabriela,
  felicitari pentru reusita si multa bafta!

Adaugă comentariu