Cu Gandul la .ro

Dan Popa, jurnalist la Business Standard, afirma ca Adrian Sarbu si-ar dori ca Gandul sa devina o publicatie online care sa atinga 150.000 de cititori zilnic.

Sigur, este doar un zvon, dar documentele pe care Dan le-a publicat pe blog arata ca acesta cunoaste destul de bine bucataria de la Gandul.

Intrebare: cat de realista este in .ro tinta de 150.000 de vizitatori unici pe zi?

Gazeta Sporturilor, de pilda, are, in ultimul timp, intre 105.000 si 115.000 de unici pe zi ( si un record de 152.309 de unici pe zi), Prosport nu reuseste sa atinga 100.000 (recordul este de 133.435 de unici pe zi), iar Libertatea se afla cam in aceeasi zona.

Gandul nu va avea insa cum sa devina nici publicatie sportiva si, sper eu, nici tabloid.

Daca se va orienta spre un continut mai comercial, ar fi mai nimerit sa privim spre performantele Evenimentului Zilei (sub 90.000 de unci pe zi si un record de 106.021 unici pe zi). Sau, gandindu-ne la o publicatie strict online, sa ne uitam la Hotnews (sub 70.000 de unci pe zi si un record de 90.521 unici pe zi).

Oricum am privi lucrurile, pentru actualele tipare ale editiilor online, tinta de 150.000 de unici pe zi pare de neatins.

Ce se intampla insa daca actualele tipare vor fi sparte? Daca se gaseste o structura flexibila care sa permita coagularea unei comunitati stabile impinsa de la spate de giganticul motor de promovare al trustului Media Pro?

Spuneam aici ca 2008 va fi anul in care marile trusturi de presa isi vor adjudeca partea de continut a internetului romanesc. Migrarea in online a cotidianului Gandul ar putea fi primul semn in acest sens.

Una peste alta, daca zvonul se va confirma, miscarea trustului Media Pro va cutremura online-ul romanesc. Si aceasta pentru ca tinta de 150.000 de unici va putea fi atinsa! Si, in cele din urma, de pe urma acestei miscari, vom avea cu totii de castigat.

PS: Aminteam, mai sus, de documentele referitoare la Gandul pe care le-a publicat Dan. Le puteti gasi pe toate la un loc in insemnarea lui Alex.

Recomandări

3 comentarii

  1. […] Citeam ce zicea Sorin Tudor despre o cifra. Nu ma leg valoarea de adevar al zvonului, ma leg doar de cifra. Stiu ca cititor nu inseamna neaparat unic, dar cum spuneam, ma gandesc la cifra. […]

  2. Partea funny despre miscarea gandul la “.ro” e ca poate fi in ghilimele, toata lumea stie ca domeniul gandul.ro este inregistrat de cineva care nu cedeaza (inca) domeniul…povestea inregistrarii iar e funny…dar alta data.

    cert e ca din afacerea asta sigur posesorul domeniului va iesi ori foarte incapatanat ori foarte inspirat atunci cand l-a cumparat. parerea mea.

  3. Dap, MediaPro e o forta, dar ma cam indoiesc ca vor reusi sa aduca atat de multi oameni pe viitorul site electronic. E cam greu ca cineva care intra pe site-urile unei telenovele de exemplu sa devina cititor fidel Gandul online. Parerea mea.

Adaugă comentariu