Cu blogurile pe Mircea Geona

Dupa intepaturile lui Adrian Nastase, iata Cristian Diaconescu iese si el la atac:

Colegii mei din tara, liderii judeteni, oamenii care zilnic muncesc pentru acest partid nu vor sa faca trafic cu principii, nu vor sa se vanda. S-au saturat de inconsecventa, de slabiciuni, de hotarari de moment luate fara a le respecta interesele. (…)Ma lupt sa nu devenim un partid de conjunctura, un partid dornic de putere cu orice pret, un partid “second hand”, la pret redus.

Si, de parca nu ar fi fost suficient, iata, avem si un blog al poporului PSD. Un blog care ataca lideri mari si lideri mici, la gramada.

Incet, incet, blogosfera rosie se transforma intr-un mijloc de spalare a rufelor in public. Iar PSD este pe cale de a marca o noua premiera: prima autodevorare online.

Recomandări

20 comentarii

 1. Semantic

  Sorin,
  cam la asta se reduce tot efortul lor metodologic, sistematic si lipsit de relevanta:
  “În mod evident însă, rezultatele studiului nu pot fi extrapolate asupra întregului electorat si nici concluziile generalizate la nivelul întregului
  spectru politic. Studiul cuprinde doar date furnizate de siteul unui singur partid politic,
  asadar ne vom referi în continuare doar la profilul electoratului online al PSD.”

  Pana la strategie nici macar ipotezele de studiu nu sunt definite insa nu am chef sa discutam metodologic aspecte elementare.

  La cate rateuri au si vor mai avea pe mediul online PSD ar trebui sa isi puna alte intrebari, unele chiar teologice…cetatea asta virtuala nu are ziduri si PSD construieste catapulte cu frenzia unor legionari romani…

 2. Sorin Tudor

  @ Semantic,

  “Cine-i harnic si munceste are tot ce vrea!” 😉

 3. Semantic

  Sorin,
  acum am ajuns si la concluziile studiului, uite un alt fragment:
  “Din ce în ce mai mulŃi politicieni din PSD aleg să comunice cu electoratul si online, prin intermediul blogurilor. Siteul partidului este Ńinut la zi si se dovedeste a fi mai mult decât o prezenŃă decorativă.
  Aceste acŃiuni reflectă preocupări strategice pentru înŃelegerea si „cucerirea” spaŃiului virtual si atragerea electoratului online.”

  Cred ca Tataru ar face ca Jean Constantin in BD la munte si la mare: “poate avetzi treaba si eu va retin”… la o asemenea analiza.

  Scuze Profa! Sorin a provocat acest moment…

 4. Sorin Tudor

  @ Semantic,

  Daca faptul ca ai auzit si de Tataru si de Jean Constantin iti confera bucuria de a face vesele comparatii personale, asta nu inseamna ca discutam ca in sala de cinematograf.

  No offense, dar fie n-ai citit cu atentie, fie n-ai inteles, fie ne jucam de-a carcotasii asa, ca sa ne aflam in treaba. Este un studiu si nu o analiza strategica! Vorba ta: “aspecte elementare”…

 5. Semantic

  Sorin,
  daca capitolul metodologic de la pag2-3 te-a convins ca lucrarea este un studiu, eu iti spun ca pe mine nu ma convinge.
  Cand vad fragmente de genu: “Teoretic, sunt reprezentate zone complementare ale spectrului politic, permiŃând o analiză comparativă echilibrată, relevantă si omogenă”, pot cel mult sa spun ca descriptivismul bine comentat nu e studiu.
  Nu discut de lipsa elementarelor instrumente demografice, anexe, tabele, indicatori.
  Nu stim dimensiunea esantionului.
  Nu stim prin ce metodologie a comparat rezultateele de la studiul online cu barometrul, de exemplu: esantionul online este aleator iar cel de barometru este stratificat.

  Putina “aciditate” nu strica la tona de informatie de pe net daia am incercat sa imi cer scuze anticipat, eventual chiar putem elimina pasajul cu pricina.

 6. Sorin Tudor

  @ Semantic,

  Pun afirmatiile tale pe seama grabei si iti voi mai da un link, asa, cat sa te luminezi putin. 😉

  Serios, Semantic, daca ai fi fost putintel atent ti-ai fi dat seama ca toate cele exista (la momentul sudiului datele referitoare la psd.ro erau online, acum au ramas doar o parte din grafice) si ca “o comparatie” intre un studiu si altul exista doar pe tastatura ta.

  Apreciez ca stii despre ce este vorba in propozitie (de asta am si discutat atat), insa, pana una alta, incepem sa fim off topic. Si e pacat! 😉

 7. Semantic

  Sorin,
  da, inchidem capitolul (poate aflu eu cumva marimea esantionului, ma rog, nu tin neaparat)
  Parerea mea pornea de la obervatia ca PSDul a abordat gresit problema spatiului virtual. Incearca vechea strategie de mase, reduce mediul online la un simplu canal de comunicare si trateaza static ceeace este dinamic.

  Cam ca in cazul cuceriri Americii:
  – exploratorii cautau India si au descoperit America;
  – conquistadorii cautau aur si au dat de amerindieni;

  Demersul PSD ca dealtfel si studiul imi aduce aminte de primle relatari ale calugarilor iezuti trimis sa cucerasca “inimile si mintile” chinezilor din Imperiu. Chinezii din sud erau un fel de italieni, cei din centrul tarii erau seriosi ca “bavarezii”.
  Dupa ceva secole si destui martiri, sunt trimisi primii calugari iezuiti cu temeinice studii lingvistice si care devin experti in orientalistica, bineinteles ca deja erau cei mai eficienti in finetzurile politicii.

  Bref, PSDul nu si-a trimis inca “eruditii” in spatiul virtual, dabia lucreaza la dictionar iar munca si disciplina sunt conditii de succes pentru orice “misionar” psdist.

 8. Nu treziti uriasul care doarme.Daca doarme mai departe,nici o paguba.Ne vedem de drum si de treaba,fara sa ne fie teama ca ne cauta unul cu palme uriase pe la buzunare
  Viorel Arion

 9. PSD-ul e in campanie electorala interna. e normal sa foloseasca orice mijloace. in plus, un articol pe blog e mai ieftin decat unul intr-un ziar. cei de la PSD au descoperit asta cu mult inaintea celorlalte partide (si nu o spun cu placere)
  oricum, daca o tin tot asa, au facut atatea eforturi degeaba. iar, dupa cum se desfasoara ostilitatile, ajung la scindare. si adio PSD.

 10. P.S. felicitari! domnul senator e foarte activ pe blogul tau. ma faci sa devin invidioasa 😉

Adaugă comentariu