Contează ce alegi să porți noaptea… pentru somn

Probabil că până acum nu ai acordat prea multă atenție pijamalelor. Orice tricou mai lejer putea substitui, cu succes, un set de pijamale de damă. Dar, pijamalele de damă nu sunt un moft (cel puțin nu ar trebui să fie). Ce alegi să porți noaptea, în timp ce te odihnești, poate influența mult calitatea somnului și felul cum te simți.

Deși nu pare a fi mare lucru, odată ce vei face trecerea la pijamale de damă de calitate, din materiale potrivite, vei simți diferența. Dacă încă nu vezi rostul sau nu te simți motivată să faci pasul asta, e o idee bună să arunci o privire la motivele de mai jos. Toate sunt testate și validate de femei de-a lungul timpului.

Materialele de calitate a pijamalelor oferă cel mai înalt grad de confort

Unul din motivele pentru care pijamalele au rămas populare și apreciate este faptul că oferă cel mai înalt grad de confort pe parcursul nopții. Bineînțeles, confortul ține și de croiala și materialul din care este făcută pijamaua.

Cel mai bine e să te ferești de materiale sintetice, deoarece nu permit pielii să respire, ceea ce va duce la transpirație și chiar iritații. Bumbacul este cea mai populară alegere, fiind plăcut pe piele. Permite, de asemenea, o bună aerisire a pielii, dar și menținerea unei temperaturi optime.

Alte alegeri potrivite pot fi mătasea (pentru nopțile călduroase), flanelul (pentru nopți reci) și, mai nou, bambusul. Fibrele de bambus sunt ideale pentru cei cu piele sensibilă, dar și pentru persoanele care caută un grad sporit de confort.

Pijamalele pregătesc mintea (și corpul) de somn

Poate că nu ai observat, dar de îndată ce îți pui pijamaua sau cămașa de noapte, parcă ți se face tot mai somn. Pentru a ne bucura de un somn bun, specialiștii recomandă o rutină de seară. Este important să începem prin a pune deoparte telefoanele mobile sau tabletele și să evităm uitatul la televizor. Lumina ecranului nu permite creierului să se relaxeze. Ar fi mai potrivit să citim câteva pagini dintr-o carte.

Apoi, să ne începem rutina de seară într-o ambianță plăcută. Ne facem toaleta și, bineînțeles, îmbrăcăm pijamaua preferată. Toate aceste obiceiuri acționează ca un trigger, transmițând creierului mesajul că e timpul pentru somn.

Sunt un real ajutor pentru igiena personală

Probabil că știi că celulele pielii se înnoiesc continuu. Dar poate nu știi că asta se întâmpla și noapte, în timp ce dormi. Poți evita împrăștierea bacteriilor pe așternuturi, odată cu particulele de piele moartă, prin purtarea pijamalei potrivite.

Doar să te asiguri că pijamalele tale sunt spălate cu regularitate, pentru a le păstra curate și igienizate.

Reprezintă o manifestare a grijii pentru propria persoană

Pijamalele de damă nu sunt doar pentru confort și un somn mai bun. Ele sunt și un gest ce indică stimă și grijă față de propria persoană. Probabil că nu ai ieși din casă într-un tricou larg și ponosit. Atunci de ce ai accepta să dormi într-unul?

Investiția în pijamale de calitate arată că pui preț pe confort și pe importanța somnului ca unealtă de recuperare fizică și mentală. Nimic nu ne energizează mai bine ca un somn odihnitor. Iar alegerea pijamalelor care se potrivesc corpului și personalității tale este doar o modalitate simplă de a avea grijă de tine. Nu subestima încrederea de sine pe care ți-o pot oferi pijamalele de damă frumoase.

Vei putea să te relaxezi într-un mod stilat

Atunci când porți pijamale frumoase, nu vei mai simți nevoia să te schimbi în weekend. Vei putea petrece timpul liber relaxându-te așa cum vrei. În plus, dacă ai musafiri surpriză, nu te vei mai rușina de ținuta pe care o ai. O gamă variată de pijamale de dama o poți găși online pe https://www.evanoir.ro, produsele sunt de calitate superioară și aparțin unor branduri populare din Polonia și Italia care folosesc materiale înalt calitative, perfecte pentru a fi purtate ziua și noaptea.