Adrian Nastase: surprizele vin online
In ziua in care Adrian Nastase sarbatoreste un an de la lansarea blogului, Camera Deputatilor a publicat pe pagina de internet a institutiei toate probele stranse timp de trei ani de DNA in dosarele care il privesc.
Despre blogul lui Adrian Nastase
In anul care a trecut, blogul ( ii multumesc, inca o data, lui Darius pentru cadoul pe care mi l-a oferit) a fost accesat de 1.222.515 ori. Numarul comentariilor a depasit 27.300. Iar acesta este postul meu cu numarul 500.
Despre dosarele lui Adrian Nastase
Facilităţile pe care Adrian Năstase le-ar fi primit drept mită în perioada în care era premier sunt scoase la lumină în referatului trimis Parlamentului de către DNA. Toate probele strânse timp de trei ani de DNA în dosarele lui Năstase ar putea fi declarate nule, după ce Camera Deputaţilor le-a publicat pe pagina de internet a instituţiei. DNA reclamă o gravă eroare în această situaţie. (Realitatea.net)
[Actualizare:] Referatul intocmit de DNA pe numele lui Miron Mitrea a fost facut public.
Mai multe insemnari din sectiunea: Politica
Mai multe insemnari despre:
Daca in Romania tot nu se poate face justitie, macar sa se faca NETjustitie.
A, sa nu uit.Regrete sincere.
@ Fata,
Excelenta gluma cu NETjustitie!
N-am inteles in schimb ce e cu “regretele sincere”.
Pai am inteles ca faceti parte din galeria de fani ai lui AN.(Adrian Nastase, nu Autor Necunoscut)
@ Fata,
1. Daca te-ai fi obosit sa accesezi tagul Nastase de pe acest blog si sa-ti folosesti putin neuronii inainte de a actiona pavlovian asupra tastaturii ti-ai fi dat seama ca ai inteles prost si ca tocmai ai spus o tampenie;
2. Prin natura activitatilor mele nu am cum sa fiu “fan” al vreunui politician (de vreme ce aceasta ar insemna ca nu l-as mai putea avea drept client sau ca mi-as putea micsora simtitor plaja potentialilor clienti);
3. Pe acest blog incerc sa fiu obiectiv (daca in loc sa dai dovada de credulitate ai fi dat dovada de curiozitate ai fi constat ca actiunile politicienilor sunt in egala masura criticate, indiferent de formatiunea politica pe care o reprezinta).
Ne-am enervat?
[link editat spre o insemnare in care se tragea concluzia ca eu si Adrian Cristea am fi pro-PSD pentru acesta insemnare anti-mineriada ]
@ Fata,
Nu ma enervez, n-am motive.
PS: Ti-am editat linkul, consecvent celor spuse de mine aici. Daca alegi sa crezi tampenii – in loc sa te documentezi si sa-ti formezi propriile opinii – e treaba ta.
In plus, daca te oboseai sa vezi spre la care insemnare de pe blogul meu duce linkul furnizat de tine, ai fi realizat ca nu am cum sa ma enervez. Poate doar sa ma amuz.
Sorin, dar e de rau ca s-au publicat probele. E foarte de rau. Se poate considera viciu de procedura si pot fi anulate ca probe la dosar… Nu stiu a cui e mana, dar cu siguranta nu e un gest de salutat.
@ Corina,
Dupa cum stii, pe acest blog discutam mai mult despre efectele unor actiuni (si mai putin despre moralitatea lor).
Cert este ca, in acest caz, fiecare parte ar putea gasi un lucru bun (ramane de vazut daca va fi “bun” pana la sfarsit).
De pilda: Codruta Kovesi crede ca acest lucru va dauna anchetei (deci poate fi “rau” pentru ancheta, dar poate fi “bun” pentru Nastase).
Acelasi lucru se intampla si in planul imaginii (dauneaza cu adevarat sau subiectul s-a demonetizat pentru anumite segmente electorale?).
Asa cum spuneam, ramane de vazut; e o actiune strategica “la varf”.
Pana una, alta, cred ca o imagine asupra fortelor implicate se poate forma urmarind daca ancheta interna dispusa de Conducerea Camerei Deputatilor va avea vreun rezultat.
Inteleg… ma exprimasem in graba, pentru ca abia aflasem vestea de dimineata si de cum am ajuns acasa, am inceput sa caut mai multe informatii pe net. Apelativele “bine” sau “rau” nu se refera la ordinea morala a lucrurilor… Pe langa pasiunea pentru politica in general, sunt foarte pasionata de drept. Iar in instantele din Romania, avocatii si procurorii nostri sunt maestri intr-ale procedurii, procese majore fiind jucate la capitolul “vicii de procedura”. Intr-un caz precum cel al lui Adrian Nastase mi s-ar parea un rezultat dezamagitor nu numai pentru justitia romana, ci pentru societate in general daca procesul ar inceta din cauza invocarii unor astfel de vicii – invocare care se poate face cu foarte mult temei in momentul de fata.
@ Corina,
“Dezamagitor pentru justitia romana” va fi doar atunci cand generatia ta va schimba actuala generatie (sper sa intample cat mai repede asta). Pana atunci, in cazul in care se va intampla precum spui, va fi doar un alt caz…
Pina la ora asta, nimeni nu spune clar daca ancheta e compromisa sau nu. Eu sper ca procurorii au trimis chestiile “usurele” parlamentului, iar cele “beton” le-au pastrat.Oricum, cei din comisia juridica sint intr-o postura comica. Se vede cu ochiul liber ca aveau motive sa avizeze urmarirea penala.
Oricum, justitia e in cea mai mare criza de dupa 1989. Principiul separatiei puterilor in stat a fost calcat in picioare si mai nimeni nu protesteaza. Au ajuns niste parlamentari sa judece alti parlamentari.
Dle Tudor, cit despre disputa de mai sus, o fi vina mea. N-am fost de la inceputul “filmului”. Am luat de bune ce a spus “recenzorul”.
Uite cam ce a facut Nastase in timpul de prim-ministru ( http://megalit.ro/libria/2008/06/18/a-doua-privatizare-a-romtelecom/index.html )
E noi sa fim sanatosi, iar Nastase sa-si vada in continuare de blogul lui. Trebuie apreciat ca totusi si-a dat silinta si a scris spre deosebire de altii care si-au facut blog doar in campania electorala.
Presimtirea mea este ca Nastase isi pregateste reintrarea basma curata pe scena politica si obtinerea sefiei PSD, ceea ce i-ar aduce si nominalizarea drept candidat la presedintie in toamna lui 2009. @Danielu – de aici rabdarea minutioasa cu care si-a intretinut blog-ul; ca sa castige, are nevoie nu numai de electoratul PSD traditional (neutilizator de bloguri si alte minuni moderne)
Nu e nicio surpriza. In planul imaginii interne ar putea avea un efect bun, daca va mobiliza un anumit segment de electorat – in cazul in care va fi exploatata aceasta actiune. Segmentul electoral care voteaza la stanga e ocupat cu statul la cozi la compensate si nici nu are educatia care sa ii permita o intelegere a acestei situatii (daca imi aduc aminte, acum cativa ani buni s-a descoperit in urma unor studii ca boborul habar n-are ce-i ala parlament, guvern, presedinte, judecatori si ce cauta ei in viata lor).
Cat priveste imaginea externa, banuiesc ca atat politicienii, cat si oamenii de afaceri straini care vreau (unii au vrut, s-au mutat in Ungaria, felicitari Mercedes!) sa investeasca in Romania vor face comparatii cu tara lui Mugabe, unde conceptul “the rule of law” este doar o sintagma intraductibila din complicata limba engleza.