Adrian Nastase presedinte!

Iata in continuare cele mai importante intamplari politice din saptamana 3 – 9 decembrie 2007:

1. Formarea Partidului Democrat-Liberal.

Despre PDL am scris in cateva randuri. Si, fara indoiala, voi mai scrie. Momentan, amintesc un efect secundar: formarea noului partid va consfinti trecerea lui Emil Boc in planul secund al politicii. Un plan unde este deja plasat in perceptia electorala.

2. Adrian Nastase isi croieste drum spre o noua candidatura la Cotroceni in timp ce, strans cu usa in propriul partid, Mircea Geoana este fortat sa imparta promisiuni electorale.

Evident, procentele promise de catre Mircea Geoana activului de partid nu vor putea fi atinse fara implicarea activa si totala a “taberei Nastase”. Politician versat, Adrian Nastase stie ce sa ceara la schimb. Ramane de vazut daca tandemul electoral va fi format si Mircea Geoana va reusi sa supravietuiasca acestui tandem ca lider de partid.

3. Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu si-a anuntat demisia, deschizand o noua etapa a razboiului electoral.

Castigarea initiativei strategice este vitala pentru PDL. In esenta, obiectivul pentru perioada imediat urmatoare este de a declansa atacuri la dresa PNL in planuri suprapuse astfel incat acesta sa fie obligat doar sa se apere, fara a mai avea timpul necesar pentru constructia propriului atac. PNL s-a dovedit insa o formatiune politica extrem de rezistenta la uzura. Iar atacurile electorale desfasurate in acelasi plan tocesc perceptia electorala pana la dezinteresul total. Ramane de vazut cum vor fi implementate desfasurarile tactice.

Stiu, ne apropiem de perioada Sarbatorilor. Insa din punct de vedere al marketingului politic, aceasta perioada este propice pentru reasezarile interne. Prin urmare, in subteranele politicii, apele vor continua sa se agite.

Recomandări

3 comentarii

 1. Consulatul Republicii Congo e tot pe Merisorului 16, nu?

 2. Michele

  Adrian Nastase merita si trebuia sa fie ales presedinte al Romaniei, nu marinarul de Basescu care are un comportament ce lasa de dorit,de fapt ce putem astepta de la un marinar.

 3. “formarea noului partid va consfinti trecerea lui Emil Boc in planul secund al politicii”
  si nu doar el. sa vedem cu se plaeaza Blaga. daca ramane in continuare un pion important in partid.
  cine o sa fie vioara intai? Stoica? Stolo? sau mai curand Udrea…

  ps:
  deathmatch:
  Udrea vs Elodia …
  ma gandeam pe cine are alege romanii :))

Adaugă comentariu