Friptura de vita la tigaie, gatita in doar 9 pasi simpli

34

Nu ai un grătar în curte? Sau nu ai curte deloc pentru că stai la bloc și nu ești adeptul țigăniei din unele zone unde se scoate grătarul pe stradă sau pe balcon? Este OK! Nici eu nu am un grătar. Am doar o tigaie. Cea mai buna tigaie grill mai exact. Nu zic marca, nu fac reclamă.

O friptura de vita la tigaie se va gati perfect in doar 9 pasi simpli. Vezi cum!

Asadar, chiar și fara curte sau grătar poți face o friptura de vita perfect gătită într-o tigaie de tip grill pe aragazul personal din bucătărie. Trebuie să știi că se găteste în mai puțin de 10 minute urmand 9 pasi simpli. Îți promit că este mai ușor decât ai putea crede și îți voi arăta exact de ce spun asta.

9 pași simpli prin care gătesti o delicioasă friptura de vita folosind o tigaie de fontă de bună calitate

friptură de vită in o tigaie de fontă
friptură de vită in o tigaie de fontă – sursa foodandwine.com
  1. Începe prin a scoate friptura de vită din ambalaj și usuc-o cât mai bine cu un prosop de hârtie sau cu o cârpă curată. Acest pas este important, deoarece dacă există umezeală pe friptura, acesta va crea abur oricât de scumpă și de bună este tigaia pe care o ai. Nu dorești o friptura moale de la aburul din tigaie, ci una cu o crustă perfectă și aromată la exterior.
  2. Apoi așează carnea în tigaia grill și acoper-o cu un amestec de sare, piper și condimentele tale preferate.
  3. Scoate cea mai bună tigaie de tip grill pe care o ai în bucătărie și încălzește-o la foc mediu. Topește o lingură de unt să fie totul perfect.
  4. Odată ce untul începe să se rumenească, adăuga friptura de vită în tigaia grill.
  5. Lasă friptura să se gătească aproximativ 2 minute. Nu mai mult. Tigaia este deja încinsă corespunzător din pasul anterior.
  6. Apoi întoarce friptura în tigaie și mai las-o incă 2 minute.
  7. Acum că e gata pe ambele părți, poți repeta ultimii doi pași și mai gătește-o câte 2 minute pe fiecare parte. Depinde mult cum o vrei de facută.
  8. Scoate friptura din tigaia grill și lăsa-o să se racească timp de 5 minute. Dacă ești perfecționist și vrei cea mai bună friptura de vita la tigaie, introdu un termometru pentru carne fix în centrul fripturii. Vei dori ca termometrul să citească 125-130 de grade, deoarece temperatura internă a fripturii de vită va crește ușor pe măsură ce se răcește în exterior.
  9. Gata. Friptura de vita la tigaie ar trebui să fie „frumoasă”, roz și suculentă la mijloc. Depinde mult de tehica ta, de experiență și bineînțeles de tigaia grill pe care o ai în bucătărie. Cele mai bune tigăi sunt cele din fontă după părerea mea. O poți servi cu o salată bună, cu puțină pâine făcută în casă sau cu sparanghel.

Tigaia face totul. Tigăile de fontă în special

Despre tigăile de fontă s-au scris multe în ultimii ani. Eu personal sunt îndrăgostit de ele așa nu pot recomanda o altfel de tigaie pentru o friptură de vită perfectă.