Generatia web 2.0
11 Jul 2007, ora 10:52 am | Insemnari recente
La 18 ani, Ciprian are mai multe proiecte online decat multi dintre oamenii pe care ii cunosc.
Imi place mult web-ul. Asa de mult incat imi aduce si bani. Imi place in special sa programez , insa daca e musai nu ma dau inapoi de la codare xhtml & css sau alte chestii mai minore.
Acum cateva zile, noua versiune a site-ului sau de dezvoltare web era inca in lucru.
Dupa cum spuneam acum ceva vreme, abia asteptam sa termin cu scoala, cu bac-u ca sa ma pot tine serios de munca. Nici nu s-a terminat bac-u si deja am inceput lucrurile.
Astazi este online. Cat despre Bac…
Asa scria azi in dreptul numelui meu pe listele cu rezultatele la BAC. Nu m-am mirat prea mult , aveam incredere ca am putut face de cel putin 5 la fiecare materie.
Media generala : 7.83
NU ne vedem la facultate!
Stiu ca acest NU al lui Ciprian este gresit. Insa, cum as putea explica acest lucru unui tanar care are deja o cariera de succes? Cum as putea sa explic tuturor tinerilor asemeni lui necesitatea obtinerii unei diplome?
Poate ca Orlando, Radu, Costin sau alti oameni cu o mare experienta in Internet ar putea oferi o explicatie mai buna decat mine. Pentru ca, intr-un anume fel, “generatia web 2.0″ este si responsabilitatea noastra.
Ieri, intr-o excelenta insemnare , Piticu vorbea despre tanara generatie. O tanara generatie care traieste intre doua extreme.
7 Comentarii la “Generatia web 2.0”
Alte recomandari:
No related posts
dap … are nevoie de diploma
Stii ca eu nu fac IT, ca nu am nici o diploma de IT? Dar sustin din punct de vedere IT ceea ce multi cu multe diplome n-ar reusi. Si … stiu ca asta ma trage in jos … dar mai am 2 examene si termin facultatea, iar restul se echivaleaza, pentru ca e doar o diploma.
Vezi Kleampa … o diploma … nu conteaza de ce … eu o sa fiu primul jurnalist care iese inginer de pe bancile facultatii
E greu sa le spui, e foarte greu.
E greu sa-mi spun si mie ca facultatea m-a ajutat la ceva. Dar da, e nevoie de acea diploma, e nevoie de experienta pe care o acumulezi acolo, fie si doar invatand ca facultatea nu te invata cam nimic in Romania, si de oamenii pe care-i intalnesti, multi dintre care te vor inspira ca poti mai mult, desi cursurile lor sunt vechi si cam perimate.
Da, e nevoie si de asta.
Deci du-te la facultate, oricare ar fi ea.
Ciprian,
mergi la facultate, nu stiu cat te va ajuta (eu inca nu mi-am ridicat diplomele - bac si facultate - de la ase desi am terminat in ‘98) insa daca vei alege automatica sau ceva matematica, adica ceva apropiat de ceea ce vrei sa faci/iti place, sunt sigur ca nu vei regreta.
Aud din ce in ce mai multi oameni spunând “Nu mai faci nimic în ziua de azi cu diploma” şi sincer? Au dreptate. Nu cu diploma faci ceva (desi ti-o cere la un interviu dar doar atat.) însă acei x ani petrecuţi în acel mediu te vor ajuta toată viaţa.
Vei fi obligat să respecţi anumite standarde, să acumulezi un anume bagaj de cunoştinţe şi de cele mai multe ori intr-un ritm infernal dar vei avea parte de o experienta unica şi te vor forma intr-un anume fel.
In plus vei cunoaşte oameni cu aceleaşi pasiuni ca ale tale şi vei socializa cu aceştia.
Pana la urma depinde foarte mult de ce vrei să realizezi în viaţă . Poţi la fel de bine să vinzi pământu lu’ bunica, ministerului de interne si sa iti cumperi Gloria Buzau.
PS. Alege o facultate de stat si ocoleste comoditatea unei particulare.
mai vin cu un subiect de discutie? andrei rosca s-a “lasat” dupa vreo 2 ani de facultate si se arata foarte mandru intr-un post pe blogul propriu in privinta asta
Nici nu mi-am ridicat inca diploma de facultate dupa 3 ani de la absolvire si sincer nimeni nu mi-a cerut-o cu toate ca am lucrat in cateva locuri… Acum sunt si eu freelancer, pe picioarele mele si nu ma plang.
Insa pot sa spun un singur lucru despre facultate: nu am invatat foarte multe lucruri de care sa ma folosesc acuma insa m-a invatat sa invat!!! Si cred ca in domeniul IT/online acest lucru este cel mai important sa stii sa inveti.
Draga “de ce”, am sa te rog sa nu mai faci afirmatii fara sa stii despre ce vorbesti. Andrei Rosca, eu adica, s-a lasat de o facultate insa mai are un an si termina o alta facultate din motive enuntate si de altii mai sus.
Dar daca ma intrebi ce cred despre facultatile din Romania, iti spun: nu cred ca te pot ajuta in mod real in viata IN SPECIAL daca pornesti pe partea de antreprenoriat, freelancing etc. Nu e o chestie rea dar nici una absolut necesara.
Exista insa si exceptii.