Visul american si cosmarul romanesc

13 mai: Center for American Progress a dat publicitatii un sondaj de opinie avand ca tema The Millennial Generation (tinerii nascuti in perioada 1978 – 2000).

14 mai: Ministerul Tineretului si Sportului a dat publicitatii un sondaj de opinie avand ca tema tinerii Romaniei.

Intre cele doua sondaje exista asemanari. Deosebirile sunt, insa, esentiale.

In tara in care fiecare politician se simte dator sa se prezinte electoratului drept “Obama al Romaniei”, intre visul american si somnul natiunii este o distanta lunga. Lunga cat un cosmar.

[Actualizare:] Editorialul din Evenimentul Zilei, aici.

[TABLE=18]

Recomandări

4 comentarii

 1. Spui ca “36% dintre tinerii romani doresc să emigreze.” . Nu e asa, pe site-ul MTS am citit ca :

  “Atunci când vorbim despre numărul tinerilor care iau în calcul varianta de a pleca în altă ţară şi de a se stabili acolo, 15% dintre cei intervievaţi au răspuns afirmativ acestei întrebări, iar 82% au spus că nu ar pleca din România.”

  Deci, 82% din tineri NU vor sa plece.

  In rest, toate bune si toate rele.

 2. Sorin Tudor

  Ionut,

  Procentul este CORECT: 36%! Descarca sondajul pdf si citeste. Ce se spune pe site este altceva: 16% din populatia Romaniei (tineri + varstnici). Adica varstnicii s-au gandit sa ramana aici. De-a pururi, ca sa zic asa…

 3. Da, ai dreptate.

  Btw, uite un articol foarte interesant despre Generatia Y si despre cum este ea perceputa la locul de munca : http://sec.online.wsj.com/article/SB122455219391652725.html

  Spor!

  P.S. – foarte misto postul, mi-ai ocupat toata dimineata cu intrebari 🙂

 4. radu

  Seara buna!
  Cautand eu despre politicienii romani si mediul online – o disertatie despre marketing relational unde studiul de caz e Obama (Romania wrong country)…. – am dat de postul cu avantajele blogului. Am ras copios. Poate nepotii mei vor avea sansa sa faca parte dintr o retea sociala bine structurata a vre-unui presedinte – am 25 de ani -. Dar cand am gasit si postul acesta nu am avut ce face, a trebuit sa va pun la favoriti – bloguri :). Toate cele bune!

Adaugă comentariu