Unde a gresit Victor Ciutacu?

Victor Ciutacu a gresit in interventia sa de astazi, de la Realitatea TV.

O poate spune orice om de marketing politic: in fata opiniei publice, aceluia care “incearca sa devina victima”, nu ii raspunzi prinzandu-te in jocul agresivitatii verbale.

Sigur, putin conteaza marketingul politic: Victor Ciutacu este jurnalist si nu politician. Insa chiar si asa (sau, poate, tocmai din aceasta cauza!), a gresit:

Institutional. Ca reprezentant al unei institutii de presa (la Realitatea TV, Victor Ciutacu nu se reprezenta pe sine, ci reprezenta trustul Intact) nu te adresezi reprezentantului altei institutii (vrem, nu vrem, Traian Basescu reprezinta institutia prezidentiala) spunandu-i ca este “nociv” si ca ar trebui sa dea lectii despre cum “se conduce vaporul pe mare”).

In planul imaginii. Strategic, atunci cand se intampla sa faci parte dintr-un trust a carei perceptie publica nu se suprapune tocmai exact peste aceea a trustului de presa obiectiv (din motive pe care nu le discutam aici), intr-un astfel de caz poate ca ar fi fost mai util sa joci rolul victimei nedreptatite de ditamai omul politic (si astfel sa impusti doi iepuri dintr-o lovitura).

Ca lider si formator de opinie. Este dificil sa visam ca vom avea o clasa politica mai buna atat timp cat liderii si formatorii de opinie nu se plaseaza deasupra acesteia chiar si in momentele in care, ca “simpli cetateni”, ar fi fost “uman” sa raspunda cu aceeasi moneda.

Iata de ce, in opinia mea, acel “Ave Caesar, tonomatele te saluta!” pe care Emil Hurezeanu i l-a adresat lui Traian Basescu la gala premiilor revistei VIP si-a atins mult mai bine tinta.

Recomandări

11 comentarii

  1. […] In cazul in care nu ma credeti ca si genialii ( mai geniali decat Hagi) primesc lectii si inca unele bine facute va rog sa gustati si felul doi la sorin tudor […]

Adaugă comentariu