Un spot anti-PDL de doi bani

Vineri a fost urcat pe YouTube primul spot de atac din aceasta campanie. O parodie ieftina si puerila. Un spot anti-PDL de doi bani.

Spotul va strange insa ceva vizualizari de vreme ce, anuntati prin e-mail, membrii unor partide au prins a tabari pe computerele din sedii.

Si, dupa ce vor fi intrat in web 2.0 pana la genunchi, isi vor spune, probabil, plini de autosuficienta si de satisfactie: “Ba nene, ce le-a tras-o!”.

Concluzii?

Fie spotul a fost “livrat” doar pentru a mangaia orgoliul clientului (si a justifica banii de “consultanta”), fie a fost conceput de niste amatori in ceea ce priveste online-ul (care nu reusesc sa inteleaga nici publicul tinta, nici caracteristicile mediului in care isi etaleaza (in)competentele).

Iata doar cateva dintre motivele care conduc la concluziile de mai sus:

 • inceputul lung si plictisitor: pana la secunda 30 imi sunt transmise informatii care ar fi trebuit sa fie rezumate in 5 secunde. Prin urmare, aceia care nu isi doresc (extrem de) mult sa vada cum este balacarit PDL vor fi dat “close” fara regrete in acest interval. Iar ceilalti oricum votau impotriva PDL. La ordin sau din convingere.
 • ghiveciul creativ: nu poti parodia Stapanul Inelelor si sa ramai fan declarat Calauza si nu poti avea sens daca nu te decizi: fie e parodie, fie te dai ingrijorat de “probelemele grave ale mediului”. In plus, nu poti amesteca “intelectualisme” (“ascunsi la vedere, pentru a nu fi vazuti“) cu “expresii de cartier” (“taci bah prostanacule”).
 • patetismele gen Sclava Isaura: “acolo unde pana mai ieri rasunau glasurile copiilor“, “preocuparea oamenilor pentru soarta noastra ne onoreaza” etc.
 • poantele ratate care, prin comparatie, transforma caricaturile din Romania Mare in capodopere (ex: “Fabrica de borduri merge brici. Au facut unii scandal, da i-am linistit!“, “Vrei borduri? Ia borduri d-aci!“)
 • finalul plictisitor, neinspirat si nefericit: spotul se termina brusc, la minutul 03:26. In intervalul 03:28 – 03:32 este infatisat un text agramat si ilogic: “Si astfel pierira toti orcii cu tot cu fabrica de borduri, impreuna cu primarul ei“. Al cui primar? Al fabricii?! Apoi, singurul joc de cuvinte decent este sufocat de o constructie grafica amintind de inceputurile cinematografiei indiene…

Este un exemplu practic care ilustreaza cum nu trebuie construit un spot de atac. Ceea ce, pentru studenti, poate fi un castig. 😉

Recomandări

28 comentarii

 1. aris

  O-r fi platit drepturi de autor celor care detin drepturile pentru Lord of the ring? Se pare ca nu.
  Sincer, filmul imi transmite urmatoarele: personaje din PSD in frunte cu Iliescu, insetati de putere, de razbunare pentru ca au fost aruncati in mocirla istoriei dupa jaful facut romaniei si romanilor, incearca acum sa revina la putere. Depinde insa de noi daca vor reusi. Si daca vor reusi sa vezi atunci jaf caci acum si-au consolidat conturile prin strainatate unde ochiul romanului nu mai ajunge sa vada.
  Si vor veni sigur la putere caci prostii din tara asta inca nu au murit si vor pune stampila pe ei.

 2. Eu sunt ofticat de tot ce inseamna politica in romania. http://www.gtois.blogspot.com pentru cei care sunt cu mine

 3. un jeg de spot cine or fi ai contra pdl din partea mea premiul pentru cel mai penibil scurt metraj pa vam pupat pe portofel

 4. […] Stolojan a mai functionat, public, inca odata. Beneficiand de sustinere interioara din partea PDL-ului si cunoscandu-se extreme de bine sensibilitatiile acestei natii, Stolojan a fost propus, […]

 5. selaru ioan

  sunt pro Basescu,dar fara udrea,videanu,s.a.cu stima ,domnule Tudor!

 6. alin

  OK, am priceput, sunt opinii si opinii, fiecare face ce poate ca doar e campanie electorala.
  Slab sau nu clip-ul arata o realitate cruda-disparitia spatiilor verzi.
  Vino la noi in Arad sa vezi cum incet, incet dispar parcurile sub administratia mareata a primarului PDL Falca finul lui Traian Basescu.
  Apropos, cum scria Emil Boc in cursul ala pentru studenti? Presedintele va desemna ca premier candidatul care ar sprijinul majoritatii parlamentare?
  Mai baieti, lasati-o mai moale cu fraiereala…

 7. RomaniaTrezestete

  Oamenilor cei care voteaza cu Pdl sunteti inconstientid e vvitorul acestui pamant acest timp decurge apropiat de cel a lui ceausescu care si acum este in Iad platind pentru faptele morbide de care este autor.Basescu=ceasusescu.Acest videoclip merita felicitat.Vreau sa va spun ca Bunica mea care era de partea lui ceausescu acum il voteaza pe BAsescu =))))))) deci bunica-mea il adora pe basescu ca pe ceausescu.Asa revenind la film merita felicitat .Comunistilor acest film este facut foarte creativ si nu inteleg de ce tot nu va dati seama
  FINISH .BASESCU a scris aici

Adaugă comentariu