Ucraina ne spioneaza. Pentru Rusia

Cotidianul ucrainean Segodnya explica reactia Kievului la expulzarea diplomatilor sai de la Bucuresti.

Pe scurt: dupa ce autoritatile de la Bucuresti au decis, saptamana trecuta, ca atasatul militar Serghei Ilnitsky si asistentul sau sa paraseasca fortat tara, Kievul a dat un raspuns in oglinda: Filip Radu, atasatul militar pentru probleme de aparare din cadrul ambasadei Romaniei la Kiev si Yustinian Foksh, secretarul Consulatul General din Cernauti au fost declarati persona non grata si expulzati din Ucraina.

Partea interesanta:

Seful departamentului de informatii din cadrul ministerului ucrainean al Apararii nu face comentarii oficiale. Insa, in cercurile apropiate de Consiliul National de Securitate si Aparare al Ucrainei se afirma ca diplomatii ucraineni expulzati au fost doar de mediatori in primirea si oferirea de informatii secrete pentru Rusia: “Pentru noi nu exista secrete in Romania, dar sunt multe lucruri interesante pentru rusi, in special informatii referitoare la NATO“.

Partea la fel de interesanta:

Intreaga poveste ar putea fi o intoxicare romaneasca avand in vedere incercarile vehemente ale Bucurestiului de a discredita Ucraina in ochii din Europei, in incercarea sa de a obtine o interdictie pentru canalul navigabil ucrainean Dunare – Marea Neagra. Mai mult, asa cum Consiliul National de Securitate si Aparare suspecteaza, daca romanii conving UE si NATO ca diplomatii ucraineni lucreaza in favoarea Rusiei, masuri asemanatoare ar putea fi luate foarte curand impotriva atasatilor militari ai Ucrainei de la Bruxelles, Paris si Berlin. (Sursa)

Recomandări

Adaugă comentariu