trafic.ro: taxa pentru noii veniti

trafic.ro a introdus astazi a introdus o taxa anuala de 10 EUR (platibila prin SMS) pentru site-urile care, incepand cu data de 23 ianuarie, doresc sa utilizeze serviciile sale.

Cum era de asteptat, s-a scris mult pe tema, multi au priceput cat au putut sau cat si-au dorit. Nu voi insista. M-a amuzat legatura dintre criza si introducerea taxei: dupa bombardamentul mediatic, sa nu vorbesti despre criza e ca si cand nu ai fi suficient de patriot. Ma intreb ce se va intampla prin martie si cati se pregatesc macar psihic pentru lunile ce vor urma.

In ceea ce ma priveste, cred ca miscarea facuta de trafic.ro este cat se poate de fireasca. Si, cu orice risc, o spun din nou, la fel de clar si de apasat:

este prima miscare importanta prin care trafic.ro se pozitioneaza ca un proiect online real si nu ca un simplu hobby.

Recomandări

9 comentarii

 1. pacat doar ca serviciul e de toata jena, plus vesnicele scandaluri cu furtul de keywords si date de trafic. in rest, numai de bine

 2. E o gluma. Singurii lor useri sunt cei destul de noob sa nu stie de ce-i o idee proasta. Oamenii cat de cat lamuriti cu online-ul asta, nu sunt pe trafic.ro.

  Ei, acum le-au dat la cap si celor fraieri, care nu vor da 40 de lei, si numele mari nu vor cotiza trafic si metrice gratuit la trafic.ro.

  Cam in 6 luni dispare cu totul.

 3. Sorin Tudor

  @ Arhi, Mircea,

  Cu toate ca n-am chef de vreo demonstratie (cu atat mai putin de vreo discutie in contradictoriu), nu pot sa nu zambesc. Pentru ca este exact asa cum am spus: “multi au inteles cat au putut sau cat si-au dorit”.

  Arhi, tu ai ales sa intelegi cat ai dorit;

  Iar tu, Mircea… ca sa ma exprim asa, tu esti foarte optimist in ceea ce priveste cursul valutar. 🙂

 4. Cristi

  Asa-zisul scandal cu furtul de keywords imi spune doar ca logica nu e pentru oricine, nici ca disciplina, nici ca bun-simt comun (common sense).
  Altfel, intotdeauna e distractiv sa vezi cu ce tarie cred oamenii in propriile opinii.

 5. sati

  e solutie profesionista e SATI avand in vedere ca pe 26 ianuarie nu poti sa vezi decat datele de pe 22 ianuarie. Adica e in urma cu 4 zile. Si costa 500 de euro pe luna, doar de 600 de ori mai mult decat trafic.ro.

  Ati inteles bine : de 600 de ori mai scump.

 6. luli

  Andrei sau Sati, tu esti peste tot?:)

 7. am un blog din noiembrie si acum ei imi spun ca am confirmat o efectuare de plata azi pt acest blog. simpatici ei, ceea ce sanatate le-o doresc si lor!

 8. Sorin Tudor

  @ neuro,

  Daca abia acum te-ai inscris in trafic.ro e normal (conteaza cand te-ai inscris si nu de cand ai blogul).

 9. Emy

  Nu inteleg de ce trafic.ro fac asta chiar acuma dupa 8 ani de servicii gratuite mai ales cand au inceput sa piarda teren in fata celor de la SATI (Studiul de Audienta si Trafic Internet). Cat despre dezvoltare nu prea as vedea ce ar putea sa inbunatateasca probabil doar sa-si mai vare cativa bani in buzunar inainte sa le ia SATI toti clientii. Iar pt faza ca au trimis email la toti sa se laude ca vezi Doamne ce le-a crescut traficul cand odata Mircea Badea le-a pomenitul numele intr-o emisiune televizata mi se pare o lipsa de profesionalism totala.
  Daca intr-adevar vroiau sa-si mai creasca oleaca bugetul putea sa faca pt clienti doua pachete :
  -unu free (pt incepatori si cei cu trafic mic)beneficiza de statistica de pana acuma
  -premium pt cei care au site-uri care fac bani nu doar trafic si care vor beneficia de o statistica mai amanuntita(una ar fi sa pot vedea la toti 50.000/vizitatori ip-urile,de cate ori s-a reintors pe site,etc).
  Metoda cu pachetele e folosita si in strainatate insa nu am vazut niciun site cu statistici sa aiba servicii doar cu taxa. Managerul ala nou care probabil se ocupa acum de trafic.ro nu prea e internaut sau care a trecut de la agricultura in domeniul internetului..parerea mea.

  Pacat ca dupa 8 ani o dau in bara rau de tot.

Adaugă comentariu