Top politic

Preluand o idee a lui Vlad, de astazi incep sa ofer un top saptamanal al “intamplarilor” politice. Asadar:

1. Ion Iliescu si Traian Basescu incearca sa incinga online-ul pe tema referendumului.

M-a amuzat vanzoleala creata de blogul lui Iliescu. Tema referendumului este un mijloc (si nu un obiectiv), iar Ion Iliescu spera ca, dupa modelul Basescu, sa se (re)pozitioneze drept “dirigentele PSD”. Oare va reusi?

2. Chinezu anunta ca, pe 26 noimebrie, PSD intra la guvernare. Anca verifica stirea si o confirma.

Dupa cum spune Anca, PSD ar reusi astfel sa ofere structurilor din teritoriu un balon de aer inaintea alegerilor locale, asumandu-si riscul de a incetosa (din nou) propriul electorat. Insa, pe termen mediu, marele perdant ar fi PNL. Ramane de vazut daca ideea unui guvern de “larga reprezentativitate” care sa se opuna “actiunilor distructive” ale tripletei Presedintie – PD – PLD va fi pusa in practica.

3. Ion Iliescu stabileste noi recorduri in “blogosfera politica”.

Potrivit blogului Masterat Politic, in ziua lansarii, blogul lui Iliescu a inregistrat 34.915 de vizite, in timp ce blogul lui Nastase inregistrase la lansare 19.651 de vizite. Tot pe Masterat Politic gasim si explicatia.

4. Cel mai recent sondaj INSOMAR arata ca romanii considera alegerile pentru Parlamentul European mai importante decat uninominalul, PD scade la capitolul incredere, iar PLD este creditat cu 6% din optiunile de vot. Oare chiar asa sa fie?

In cadrul unui comentariu recent spuneam ca PLD va fi prima infrangere a lui Basescu. Si aceasta pentru ca, majoritar, voturile PLD nu vor veni din bazinul electoral al PNL, ci din bazinul electoral al PD. Indiferent daca PLD va trece sau nu pragul electoral.

5. Claudiu Saftoiu istoriseste in Jurnalul imprejurarile in care a demisionat din functia de director al SIE.

Oare de ce tocmai acum?

Recomandări

Adaugă comentariu