Strategi si strategii

Tal Silberstein, consultant politic cunoscut pentru discretia sa, iese la rampa chiar in ziua in care presa vorbeste despre decapitarea lui Ludovic Orban de catre Calin Popescu Tariceanu.

Iata cateva dintre mesajele pe care Tal Silberstein le transmite prin intermediul Jurnalului National:

Preşedintele Traian Băsescu m-a adus în România. Lui îi datorez faptul că sînt aici. În prima mea zi de lucru în România, Vasile Blaga m-a dus la masă la restaurantul McMonis. M-a întrebat dacă beau şi, cînd i-am spus că da, a comandat palincă pentru amîndoi. După ce am băut, cred, şase ori şapte pahare de palincă şi cînd abia dacă mai eram conştient, a fost mulţumit şi i-am văzut zîmbetul care parcă spunea: “Acum poţi să bei ca un român, eşti unul de-al nostru, ai fost acceptat în club“.

În ultimul sondaj naţional pe care l-am făcut în urmă cu două săptămîni, o majoritate de 48% dintre respondenţi au fost de acord cu următoarea afirmaţie: “Concepţia lui Traian Băsescu asupra mandatului prezidenţial a adus haos în politica din România şi a îngreunat activitatea guvernului“. Doar 42% au spus că această afirmaţie nu este adevărată. Dacă nu îşi schimbă stilul, în opinia mea, îi va fi greu să îşi menţină cota de popularitate.

Sînt convins că premierul Tăriceanu, dacă ar fi fost preşedinte, ar fi fost unul foarte bun. Cred, de asemenea, că, dacă Adrian Năstase ar fi cîştigat alegerile, ar fi fost un preşedinte bun.

Ludovic Orban a avut o campanie serioasă, dar a avut contracandidaţi foarte puternici şi doi dintre ei erau mai populari în Bucureşti: Oprescu şi Blaga. (…)Oprescu a început campania ca fiind de departe cel mai popular politician din Bucureşti, la o diferenţă imensă faţă de ceilalţi. Blaga a avut însă o campanie mai bună, reducînd diferenţa. Cred că, dacă această campanie s-ar fi bucurat de o atenţie suficientă din partea presei, Blaga ar fi cîştigat. (…)Aş îndrăzni să spun chiar că încercarea preşedintelui Traian Băsescu de a-l ajuta pe dl Blaga înaintea turului al doilea şi de a transforma cursa într-una politică nu a ajutat şi chiar a fost, neintenţionat, contraproductivă.

Cred că lumea începe să înţeleagă rolul PNL, mîna forte cu care premierul conduce ţara şi faptul că acesta are o calitate necesară în România: competenţa economică. De aceea cred că PNL are şanse să devină primul partid din România.

Nota: sublinierile imi apartin.

Recomandări

2 comentarii

  1. Interesant. Acum inteleg de ce Silberstein e cunoscut doar pentru discretia sa. PNL – sanse la primul partid din Romania? Hai sa fim seriosi…

    Eu stiam ca respectivii consultanti cu nume evreiesti, adica scumpi, sunt mai catolici decat papa in declaratiile publice.

  2. oxygen

    Pe bune?! Chiar crede ce spune? Nastase si Tariceanu erau buni? Probabil vorbeste de alte persoane…

Adaugă comentariu