Rezultatele alegerilor: Blaga invingator

Exit-pollurile arata ceea ce spuneam inca de pe 26 mai: Vasile Blaga a castigat primul tur al alegerilor locale.

INSOMAR: Vasile Blaga – 31,5 %; Sorin Oprescu – 30,5 %; Ludovic Orban – 13,7%; Cristian Diaconescu – 9,9%; Cozmin Guşă – 5,1%.

CCSB: Vasile Blaga- 33%; Sorin Oprescu – 30%, Cristian Diaconescu – 11%, Ludovic Orban – 13%, Cozmin Guşă – 6%.

Si tot pe 26 mai spuneam, intre altele, de ce va castiga Vasile Blaga primul tur. Si, mai ales, strategia care ar putea fi aplicata.

In aceasta seara, Sorin Oprescu a declansat atacul. Priviti:

Ne asteapta doua saptamani interesante! 😉

Recomandări

6 comentarii

 1. aurica

  Vă amintiţi cum, la alte alegeri, PSD a avut doi candidaţi în paralel, prin “demisia” lui Vanghelie până după alegeri? Cu ce seamănă?

 2. cristian sirb

  Ce folos ca a castigat primul tur Blaga? Halal predictie, ce sa spun. Daca ai fi prezis ca va castiga DIN primul tur si s-ar fi adeverit, as fi apreciat, dar asa…

  Important e ce va face cu acest “castig” in turul al 2-lea. Ii va convinge pe bucuresteni ca fac o prostie daca aleg unul care le seamana pina la identificare – Oprescu? Ii va convinge ca le trebuie un ardelean pus pe munca si nu un alt guraliv si mitocan, precum majoritatea celor care i-au dat votul doctorului?

 3. […] Un discurs insa foarte bun al lui Sorin Oprescu, post rezultate. La fel si al lui Tariceanu, daca ar fi fost doar Prim Ministru, nu si presedinte al PNL. […]

 4. Cred ca mai corect era spus “posibil castigator”. Aceeasi problema si la Hotnews, care il declara pe Oprescu invingator dupa numararea voturilor de la mai putin de jumatate din sectii.

 5. Cristi

  Discrepanta intre exit-polluri si rezultatele dupa numaratoare spune ceva interesant, tot de manual. Acum sa vedem in sens o ia spirala. Si la cati G rezistam. 🙂

 6. Sorin Tudor

  @ Cristi,

  Extrem de adevarat: discrepantele arata ca exista o tema de atac disponibila. Sa vedem daca va fi scoasa din desaga. 😉

Adaugă comentariu