Razboiul Biserica – Masonerie se muta in blogosfera

In ultimele zile, tema Masoneriei face valuri pe Internet. Sunt insa doar valuri iscate de mass-media sau avem de a face cu un razboi purtat intre reprezentanti ai Bisericii si Masonerie?

Personal, inclin spre cea de a doua varianta. Nu am vazut pana acum un singur document de tip Armaghedon care sa nu fi fost expresia unui joc pentru putere. Iar astazi, iata, avem primul Armaghedon Masonic. Un armaghedon lansat prin intermediul unui blog.

Inainte de toate, sa facem insa o scurta recapitulare.

Dupa decesul Patriarhului Teoctist, Cozmin Gusa afirma ca “Masoneria a desfasurat activitati de lobby pentru a incuraja alegerea unui candidat la scaunul patriarhal care sa fie mai apropiat de valorile masonice decat alti candidati”.

In data de 7 august, vorbind despre apartenenta lui Florian Pittis la Masonerie, Miruna Munteanu scria in Ziua:

Zilele acestea, presa romaneasca scrie mult despre masonerie, dar nu de bine. Dimpotriva, asistam la o subtila campanie de demonizare, construita din insinuari, mistificari si argumente teologice rasuflate.

Iar astazi, Evenimentul Zilei anunta:

Fundatia Culturala Sarmisegetuza solicita Colegiului Electoral Bisericesc sa verifice eventuala apartenenta la Masonerie a viitorilor candidati la functia de Patriarh.

Firesc, valurile iscate in jurul Masoneriei ating Internetul: site-ul DespreMasonerie.go.ro inregistreaza, in doar o saptamana, o crestere brusca de la 120 de vizitatori pe zi, la peste 3.600 de vizitatori pe zi, ajungand pe locul 7 in categoria “Spiritualitate” din Trafic.ro.

Simplist, lucrurile ar putea fi explicate prin apetitul pentru senzational. Perceptiile se pot insa schimba daca ne aruncam privirea pe blogul Masoneria Bolsevica, blog creat exact in ziua in care Patriarhul a decedat.
Nu stiu cati vor avea rabdarea sa citeasca textul integral. Cert este ca documentul, asemenea tuturor documentelor de tip Armaghedon, contine (si) o serie de informatii exacte.

Nu voi starui asupra acestor adevaruri. Va las sa le descoperiti fiecare, dupa propria masura. Cei indreptatiti stiu bine despre ce este vorba. Si pana si ei le rostesc in soapta.

Atunci cand batalia se da pentru adevarata putere, cutitele sunt mai lungi si mai taioase decat am putea sa ne imaginam. Iar in acest caz avem de a face cu o miza la care nici cei mai puternici politicieni nu cuteaza a se gandi.

Recomandări

Un comentariu

  1. Sa stii ca si politicienii in prostia lor au inceput sa-si dea seama ce miza importanta este alegerea noului Patriarh.

    Si cum mai nou in toate domeniile din Romania, mai cu stangacie, mai fortat, domeniul online este scos in fata (si de multe ori loc de lupta de gherila), nici acum lucrurile nu puteau sta altfel. Nu e rau, poate la un moment dat zona Internetului va ajunge sa fie considerata mediu de comunicare ‘default’

Adaugă comentariu