Publicitari, dar multi

In cadrul unui articol publicat in Evenimentul Zilei, cinci “publicitari” isi dau cu ideile in fasole la o intrebare de o generoasa ghidusie:

Daca “Basescu” ar fi mai mult decat un brand politic, carui produs comercial i s-ar “lipi” cel mai bine?

 • As lansa detergentul Basescu. Vesnica gospodina din spoturile la detergenti nu ar mai exclama „Vai, nu un detergent scump!”, ci „Vai, nu un detergent corupt!” si ar alege apoi detergentul Basescu. (Cristian Munteanu, TBWA/MERLIN)
 • Basescu este in primul rand un populist. Pentru ca e chel, bea la „Golden Blitz”, conduce singur masina (chiar si cand e baut), este suporter Steaua. Daca intrebarea ar veni de la un investitor serios, as recomanda asocierea numelui presedintelui cu o tarie. (Adrian Botan, MCCANN ERICKSON)
 • Basescu, sub forma de Hopa-Mitica, in mijloc. In jurul lui, pe podea, agatati de corzi, diversi adversari politici. Geoana tocmai zboara prin aer, spre multime. Titlu: „Hai, ba, care mai vrei!”. Cei cativa ramasi stau, in dubii, intr-un colt al ringului, poftindu-se unul pe altul. (Mihai Coliban, ACME INDUSTRIES)
 • Produsul ar fi deci o portavoce cu baterii, cea mai buna marca de portavoci din lume, „made in America”, acest Cadillac al portavocilor, pe care as promova-o prin asocierea cu cei mai importanti lideri sindicali, regizori, iar sloganul ei ar fi ceva de genul „fa-ti vocea auzita”, make your voice heard sau „cand chiar trebuie sa fii auzit”. (Sorin Tranca, FRIENDS ADVERTISING)
 • Un exemplu ar fi o combinatie de produse si servicii DIY (do it yourself ­ – construieste singur): o gama de unelte de bricolaj, tamplarie, montaj etc. al carei diferentiator principal pe piata l-ar constitui faptul ca pune la dispozitia clientului o foarte umana consultanta telefonica si la domiciliul clientului. (Ioana Manea, LOCO BRANDING&COMMUNICATION).

Acum, dupa ce am vazut ca umorul involuntar nu transforma un “publicitar” intr-un comunicator politic, nu-mi pot opri, la randu-mi, o alta ghidusie:

Daca Evenimentul Zilei ar fi un politician, in ce formatiune politica ar activa? Iar daca ar fi in Guvern, ce minister i-ati lasa pe maini?

Recomandări

2 comentarii

 1. un partid cu multi securisti si ministerul de propaganda.

 2. Sorin Tudor

  @ Gabi,

  Am eu impresia sau ai spus-o dintr-o suflare? 😉

Adaugă comentariu