PSD: aroganta si neprofesionalism in comunicarea politica

Ca urmare a comentariului meu de aici am primit de la SCE PSD un raspuns de o inmarmuritoare aroganta. O aroganta dublata de un neprofesionalism despre care, candva, am mai scris.

Sincer, am crezut ca tineri fiind, oamenii pot invata. Ca pot realiza ca intre ceea ce isi poate permite, in materie de formulari, un jurnalist, un blogger si un comunicator politic (care, intre altele, se foloseste si de blog), este o mare diferenta.

Si am mai crezut ca, tineri fiind, pot aduce un suflu nou in comunicarea PSD, spaland din pacatele (indreptatite sau nu) ale unui partid suferind la capitolul imagine.

Trebuie sa recunosc ca m-am inselat. Reactia SCE PSD denota aroganta si autosuficienta. Si, in timp ce Adrian Nastase si Ion Iliescu isi pun intrebari legate de viitorul stangii romanesti, neprofesionalismul unor tineri “comunicatori” vine sa alimenteze o perceptie publica negativa de care PSD se straduieste din rasputeri sa scape.

Name: SCE PSD | URI: http://blogulsce.blogspot.com | Date: January 16, 2008

@Sorin Tudor
1. Exprimarea nu e triviala, e doar o parafrazare, dar nu are sens sa facem analiza pe text. Fiecare intelege ce vrea si ce poate.
Si de la noi niste cadouri: http://doc.hotnews.ro/ba-pe-a-ma-pii.html, http://digitallights.net/newmedia/?p=176
2. Nu comentez o asemenea magarie, e de prost gust si injositor pentru dumneavoastra sa folositi astfel de atacuri.
3. “Nu noi am deschis subiectul mape de cadre, din fericire pentru Romania”.
4. Greseala recunoscuta si asumata
5. Fiecare are parerile si orientarile lui politice, iar in privinta coborarii stachetei, tocmai am sesizat-o la dumneavoastra si e pacat. Credeam ca putem vorbi cu argumente si nu atacuri personale, ca niste profesionisti, nu cum o fac cei pe care ii criticam cu vehementa. Trist.
Cred ca ar trebui sa incheiem discutia aici.

Raspunsul de mai sus este un exemplu despre cum nu trebuie sa (re)actioneze un comunicator politic. Un exemplu din care toti aceia care vor sa urmeze o cariera in comunicarea politica au de invatat.

Recomandări

7 comentarii

 1. Aveti foarte mare dreptate. Un comunicator politic profesionist trebuie sa folosesca atacuri personale si invective din familia “prostanacului”.
  Oricum, multumim pentru reclama :). Atentia pe care ne-o acordati nu face decat sa ne cresca sentimentul de autosuficienta.

 2. “Fiecare intelege ce vrea si ce poate.” – se pare ca te denumesc indirect prost.

  Niste comunisti au fost, mai comunisti sunt.

 3. […] Am citit la Sorin Tudor un dialog care efectiv imi provoaca sila. Despre ce este vorba? Serviciul de Comunicare Electronica al PSD-ului da pe blogul acestuia, in spatiul opiniei publice adica, o replica de maidan. […]

 4. Ce mai doresc domnii? O cafea ceva? Va vad un pic tensionati.

 5. Da, cafeaua calmeaza datorita cafeinei…

 6. “Raspunsul de mai sus este un exemplu despre cum nu trebuie sa (re)actioneze un comunicator politic.”

  Domnule Profesionist al Comunicarii Politice, sunt total de acord cu dvs fata de SCE PSD si altii asemnea de la restul de partide, acesti “coioti tineri” ai politicii romanesti care au invatat doar naravurile de la superiori…
  Alta e insa problema mea: de dragul argumentarii si exemplificarii, de ce nu dati si un exemplu de CUM AR TREBUI sa reactioneze un comunicator politic, ca sa aiba si astia mici ce invata sau noi ce citi. Ca asa, la deconstructivism si critica, ne pricepem cu totii!

 7. Sorin Tudor

  @ Shiva,

  Ouch, aici chiar ai punctat. Ok, ai dreptate, va trebui sa-mi fac timp si pentru insemnari referitoare la ceea ce ar trebui sa faca un comunicator politic. Voi incerca sa se intample cat mai curand.

Adaugă comentariu