Promovarea pe bloguri: regula de aur

Cand ai un proiect online si ai decis ca vrei sa il promovezi (si) prin intermediul blogurilor, aminteste-ti ca nu esti primul (si, de buna seama nici ultimul!) care s-a gandit la aceasta metoda.

Prin urmare, in incercarea de a-ti promova proiectul, nu lasa mesaje offtopic la insemnarile de pe bloguri. Si, mai ales, nu lasa mesaje offtopic pline de aroganta. Nu o spun doar eu, au mai spus-o si altii, in repetate randuri. In cazul in care inca nu ai descoperit, majoritatea blogurilor au o pagina numita Contact. Foloseste-o cu incredere. 😉

In plus, atunci cand folosesti pagina Contact, straduieste-te sa respecti regula de aur a promovarii prin intermediul blogurilor. O regula a carei forta este data de doua cuvinte simple: bun simt.

100decarti.ro este un proiect care se promoveaza si prin intermediul blogurilor. Este un proiect pornit de la o idee generoasa, pornit intr-o intr-o lume care citeste tot mai des doar etichete si subtitrari. Sigur, mai trebuie lucrat (o formulare de genul “Astfel, veti constitui un progresiv un top al lecturilor favorite” nu are ce cauta intr-un site despre carti, iar pagina aceasta aduce prea mult cu o sectiune de matrimoniale).

Una peste alta, este o idee pe care o sustin. Iar initiatorii proiectului au stiut sa respecte “regula de aur” a promovarii prin intermediul blogurilor. Iata ma jos cum au facut-o (poate si altii vor fi doritori sa invete):

Salut!

Sunt Cosmin Chiru din partea firmei Quando Image si am lansat un proiect nou – www.100decarti.ro.

Proiectul nostru nu revolutioneaza gandirea sau mersul pe jos, nu polemizeaza statutul femeii in societate, poate doar pune mintea la contributie. Multi citim chiar daca cei mai multi nu recunoastem. Totusi, unii dintre noi recunosc, se lauda cu asta si mai au si o parere – parere pe care noi o vom numi “recenzie”. Oricine poate face una si sta in puterea noastra sa influentam ca o carte sa intre in top 100 sau nu. Cam asta e conceptul, pare simplu desi noi zicem ca-i complex. Citesti, povestesti, votezi, argumentezi… ti-am zis ca nu e neaparat simplu.

Pentru ca suntem la inceput si nu prea ne pricepem la promovare ne gandim ca poate tu vrei sa ne ajuti cu asta.

Poate sa popularizezi ideea noastra intr-un post sau pur si simplu sa amintesti de noi intr-o discutie cu prietenii in oras. Pentru noi este mai mult decat onorant. Mai mult, te asteptam si pe tine sa citesti ce scriu altii despre carti, daca nu sa scrii chiar tu o recenzie.

Iti multumim frumos, speram sa ne mai auzim, daca nu la tine pe blog poate la noi.

Recomandări

Un comentariu

  1. […] Multumim urmatorilor bloggeri care au raspuns pozitiv la ajutorul pe care l-am solicitat in prima saptamana de la lansare cu scopul de a promova proiectul (ordinea este pur intamplatoare): Oricum,  Bookgames, Sorin Tudor, Blogul Voce.ro, Carina Sava, Marius Nicolescu. […]

Adaugă comentariu