Presedintele internaut vs. userul guvernamental

Cand speranta parea pierduta, iata, cei 15.000 de specialisti pogoara in .ro…

Miercuri 3 iunie: Emil Boc vorbeste despre internet la “lansarea primului hotspot de promovare a broadband-ului”. Iata un fragment absolut halucinant (Sursa – Gov.ro):

Emil Boc: Câţi ani ai tu ?
Băiat: 10.
Emil Boc: Vedeţi, la 10 ani foloseşte internetul. Asta înseamnă că tinerii din ziua de astăzi sunt total diferiţi de ceea ce am fost noi în alte condiţii, în alte vremuri. Iar noi trebuie să ţinem pasul cu ceea ce ei cer – la 10 ani să fii pe internet. Şi sunt mulţi copii de vârsta lui, poate şi mai mici, care utilizează internetul. Uitaţi-vă cu câtă abilitate manevrează tastele! Şi ce te interesează pe tine mai mult pe internet? Jocuri?
Băiat: Nu.
Emil Boc: Informaţii? Pentru şcoală scoţi informaţii? Pentru ce?
Băiat: Pentru referate.
Emil Boc: Informaţii pentru referate la şcoală. Bravo! Şi cum faci? Intri pe google şi dai tema? Cum faci ?
Băiat: Doamna îmi spune despre ce avem nevoie şi scriu.
Emil Boc: Scrii. Felicitări! Cum te cheamă?
Băiat: Alexandru.
Emil Boc: Bravo, Alexandru, felicitări! O zi bună!

Duminica 14 iunie: Traian Basescu vorbeste despre Google in plina sedinta de Guvern (via Dragos Stanca).

Am convingerea ca despre papadie sau salata, orice copil daca intra pe Google afla cum e cu papadia si salata, daca vrea sa stie despre istoria antica, Herodot… intra pe Google.

Luni, 15 iunie: Marian Vanghelie vorbeste si el despre Google (via Mediafax);

La şase dimineaţa am căutat pe gogăl, goagăl, gagăl despre Herodot.

Marti, 16 iunie: Traian Basescu vorbeste despre usability la Adunarea Generală Extraordinară a Grupului I al CESE (Sursa – presidency.org).

Informaţiile de pe paginile de Internet ale autorităţilor publice responsabile nu oferă posibilitatea unei documentări rapide şi complete, iar terminologia folosită nu este uniformă (nu este aceeaşi, utilizată de toate instituţiile româneşti).

Marti, 16 iunie: Emil Boc vorbeste despre profilul utilizatorului de internet la lansarea portalului „e-Romania”. La ora lansarii, portalul nu exista online. (Sursa – gov.ro). Adresa portalului “e-alta”: http://www.romania.gov.ro/ (multumesc @mediamorphosis).

Ştim că în acest moment în ţară există peste 12 milioane de consumatori de internet. Sunt peste 12 milioane de români care aşteaptă acest program pentru a evita cozile, pentru a nu mai consuma bani, pentru a nu mai avea nervi la diverse instituţii sau cozi la care ar trebui să stea pentru a-şi plăti taxele, impozitele sau pentru a lua informaţii.

Vorba aceea: sa navigati bine! (eventual pe Goagal.ro)

(sursa foto: gov.ro)

Recomandări

7 comentarii

 1. Dan

  Adresa corecta a “portalului” e http://www.romania.gov.ro/

 2. Ce naiba cauta vanghelie la 6 dimineata pe goagle?:D – Era foarte interesat de herodot:))

 3. Mie mi se pare ca pogorarea asta e un lucru foarte bun. Fie ca mimeaza, fie ca nu inteleg, fie ca sunt si ei utilizatori ai unor servicii web, nu poate decat sa fie bine ca nu mai ignora acest subiect.
  Poate incet incet aud si de Open Source si nu mai sparg atatia bani publici pe produse Microsoft.
  Sa speram bine 🙂

 4. Cristi

  Stirea cea mai halucinanta e ca insusi Herodot plagiaza de pe internet. Probabil a citit studiul american (?) care concluziona ca goagalatul te face mai inteligent. Si, evident, mai frumos. 🙂

 5. Eram cu prietenii mei cand am vazut prima data goanga domnului “Goagal” si am ras cred ca vreo 5 minute …am crezut ca lesin de ras :))) “goagal gagal, gugul ” :)))))

 6. ionut

  AS VREA SA-MI SPUNA SI MIE CINEVA CE STAT E ASTA IN CARE SANT BANI PENTRU STADIOANE,CATEDRALE,SALI DE SPORT MANASTIRI.DAR NU
  SANT PENTRU SANATATE,EDUCATIE,CULTURA.CE DOCTRINA POLITICA ARE
  ASEMENEA DIRECTII:SOCIAL DEMOCRATII,LIBERALII,CRESTIN DEMOCRATII
  VERZII,CONSERVATORII?

 7. escu

  ce ti-e si cu internetul asta!

Adaugă comentariu