Preafericitul Daniel a pierdut batalia cu securitatea

Presedintele PNTCD, Marian Milut, explica pe blogul personal motivele pentru care a decis sa se retraga din Adunarea Nationala Bisericeasca, lansand acuzatii dure la adresa actualei conduceri a BOR:

Cu adâncă mâhnire am asistat cu ocazia întronizării Preafericitului Daniel la irosirea unei şanse unice, ca biserica ortodoxă română să se lepede de supuşenie şi linguşeală faţă de o clasă politică atee şi lipsită de virtuţi.

(…) Aceasta este de fapt realitatea crudă, iar securiştii pe care pot să afirm că îi are în interior BOR, nu-l vor lăsa pe Patriarh să păstorească liber sub îndemnul lui Dumnezeu.Preafericitul Daniel a pierdut bătălia cu securitatea.

Acuzatiile sunt cu atat mai grave cu cat respectul lui Marian Milut pentru Biserica este recunoscut chiar si de catre contestatarii sai cei mai vehementi.

Recomandări

Un comentariu

  1. Eu, unul, nu am reusit sa aflu cum de a ajuns domnul Milut in Adunarea cu pricina (de fapt si de fapt!), asa ca nu m-as ingrijora prea tare…
    In plus, noul Patriarh nu avea timp sa dovedeasca nimic in atit de putina vreme, asa ca totul ramine un proces de intentie, mai bine sau mai rau jucat…

Adaugă comentariu