Poneiul si Miorita

In tara Mioritei, crupa tatuata a unei iepe (ma rog, ponei) scoate din amortire toti hormonii natiunii: oamenii de cultura isi etaleaza cuvintele erecte, politicienii prind a-si freca palmele batatorite, iar jurnalistii nu se simt nici ei mai bine. Cu gandul la crupa, fiecare da in cap la fiecare…

Nu ma voi pronunta asupra scandalului izbucnit in jurul ICR: sunt prea multe gasti, orgolii si interese in lumea oamenilor de cultura, prea multi neaveniti cu pretentie de artisti (chiar crede cineva ca diplomele multora valoreaza mai mult decat valoarea hartiei?!) si prea multi smecherasi care incearca sa profite. (Si asta fara a mai spune ca stiu extrem de bine cum se fac, cat valoreaza si cati cititori au cu adevarat gazetele romanesti din SUA.)

Voi spune doar ca, din punctul meu de vedere, demersul pornit aici de Andrei Badin a fost unul corect. Si ca n-ar fi trebuit blamat de catre nimeni. La ce s-a ajuns e alta poveste (chiar show-ul de astazi de pe Antena 3 – de pe urma caruia blogul sau a cunoscut o crestere de vizitatori – este o dovada in acest sens).

Si tare mi-e teama ca transhumanta telenovelei ICR va face uitate alte subiecte grave si va continua sa tina sub pres gunoaiele stranse in “lumea artistilor”.

[Actualizare:] Cei interesati de subiect pot citi aici dreptul la replica al lui Cristian Neagoe.

Recomandări

Adaugă comentariu