Polonia ravneste la relatia Romaniei cu SUA

Ei, iata, am trait sa o vedem si pe asta: Polonia, stat integrat in NATO inca din primul val, a ajuns sa fie “geloasa” pe relatia Romaniei cu SUA:

Contrar intelegerilor sale cu Varsovia, Washingtonul s-a straduit sa mentina cu Bucurestiul o relatie bazata pe avantaje reciproce. (…)De fiecare data, sprijinul acordat de Romania a fost completat – in cel mult o luna sau doua – prin sustinerea de catre SUA a unui interes specific al Romaniei. (…)Washingtonul a fost atent sa mentina aparenta unei relatii de egalitate cu Romania. (…)De ce nu o abordare similara si cu Varsovia?

Un articol publicat de The Christian Science Monitor si preluat de Yahoo!News.

In febra scandalurilor politice de la Bucuresti, ma intreb daca acest articol va fi sesizat de catre jurnalisti. Stiu, scandalurile vand bine, insa, uneori, parca este nevoie sa spunem si cand se intampla lucruri bune.

Recomandări

2 comentarii

 1. Sorin

  Sorine, nu ai mentionat si ce scrie mai jos in pagina Wess Mitchell:

  Why not take a similar approach with Warsaw? A Pentagon official told me, “Romania is not likely to be as significant an ally as Poland over the long-term.” That’s right: current US thinking holds that it shouldn’t reward its most valuable allies.

 2. mutuprizator

  ii doare la basca de noi, ne cer vize. n-am sa ma caciulesc sa dau “interview’-urile lor ca sa le vad negrii si gunoaiele, mai ales ca poti sa dai 100 E (mai nou, in loc de 100 $) si sa pici maretul interviu. in timp ce ei omoara oameni pe trecere si sunt scosi din Romania urgent si achitati de Grand Jury in State. Cine strica, cine e prost? Ati ghicit, Romania. Ce nevoie aveam sa ne caciulim atata sa ii invitam sa faca si baze, sa le dam si impunitate iar ei sa ne ia la intrebari si amprentari, in conditiile in care tot Mexicu’ le sare gardu’?

  ASTA DA REALTIE PRIVILEGIATA, CORECT. PENTRU EI. CRED CA SE MIRA SI EI PESTE CE IDIOTI AU DAT

  SUA este un colos cu picioarele de lut. Dupa Egipt, Roma, Austroungaria, va avea aceeasi soarta mai devreme sau mai tarziu.

  Si nu-s americanofob….

Adaugă comentariu