Politruci si bloggeri

Printre aspiranţii la fotoliile parlamentare, blogul nu numai că a înlocuit prăfuitul carneţel al politrucului, dar a devenit o modă obligatorie pentru sezonul de campanie.

Nu contează dacă ai sau nu ceva de spus, nu contează dacă ştii sau nu să te exprimi coerent în limba română, dacă eşti candidat trebuie să ai şi blog.

Însă, aşa cum costumul, oricât de bine ar fi croit, nu poate transforma neghiobul în artist, nici blogul, oricât de bine ar fi construit, nu poate transforma politrucul în politician: cuvintele rămân goale oricât de bine ar încerca alţii să ţi le scrie, ideile rămân terne oricât ar încerca alţii să ţi le lustruiască, iar minciunile rămân minciuni oricât ar încerca alţii să le prezinte ca adevăruri.

Iar aşa cum, oricât de bine ai fi îmbrăcat, lumea bună recunoaşte parvenitul după scărpinatul în nas, bloggerii recunosc „corpul străin“ după prefăcătorie.

(fragment din editorialul de astazi)

Recomandări

3 comentarii

  1. Si eu am avut ceva ezitari inainte sa imi fac blog, pentru ca tocmai de asta imi era teama: sa nu fiu bagat in aceeasi oala cu acei politicieni care nu vor decat sa isi consolideze vizibilitatea. Dar mi-am asumat acest risc tocmai pentru a convinge alegatorii cine sunt si mai ales de ce EU sunt altfel si de ce, alegandu-ma pe mine, va fi TOTUL altfel…

  2. newdada

    Am:

    a) parere proasta despre blogul Elenei Udrea;

    b)parere buna despre blogul doamnei Corina Cretu si chiar si despre blogul lui Nastase:

  3. […] politice: Prostirea doi punct zero..  Si Sorin Tudor a scris despre blogurile polticienilor – Politruci si bloggeri. Mi-a placut de asemenea initiativa Hotnews de a testa toleranta unor politicieni cu bloguri (care […]

Adaugă comentariu