Politica va maturiza blogosfera. Si invers.

Da, sunt convins de acest lucru: politica va contribui la maturizarea blogosferei. Este o idee pe care o ating si in articolul pe care il semnez in Evenimentul Zilei:

Este o situaţie care ar trebui să-i pună serios pe gânduri pe politicienii ce încă mai cred că internetul este doar o unealtă în plus prin care pot manipula „neştiutorii tineri ai patriei“. Mai ales că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, politica şi internetul vor fi indisolubil legate: votul uninominal – chiar şi în actuala sa formă – va permite „bloggerilor din teritoriu“ să ceară socoteală aleşilor şi să îi oblige să dea socoteală în faţa comunităţii.

Da, sunt convins ca, in scurt timp, “bloggerii din teritoriu” vor fi cosmarul maharilor politici care se cred atotstapanitori peste orase. Le vor face zilele amare scotand la iveala toate mizeriile pe care presa locala le trece cu vederea. Ii vor trage la raspundere pentru toate promisiunile neimplinite, pentru toate nelegiurile si pentru toate nesimtirile.

Si, incet, incet, vor ajunge sa reprezinte vocea online a comunitatilor. Vor ajunge sa fie o forta. Iar cand acest lucru se va intampla, blogosfera va fi mai matura. Iar daca este adevarat ca politica va contribui la maturizarea blogosferei, reciproca este si ea valabila: blogosfera va contribui la maturizarea politicii. Si va contribui din plin.

Recomandări

2 comentarii

  1. bai Sorine da ce ne facem cu idiotii care injura pe blogurile politicienilor doar pentru ca au alte optiuni politice? Deci pe bune … sa injuri un om doar asa ca vrea muschiu tau? eu cred ca blogurile politicienilor au si vor avea mult de suferit …

  2. Sorin Tudor

    @ Alexandru Petras,

    Nu te cunosc si nu ma cunosti. Prin urmare intrebarea ta e cu atat mai bizara in momentul in care intelegi sa-ti incepi comentariul prin “bai Sorine”. Este o formulare care lasa mult de dorit si nu cred ca pe acest blog ai mai intalnit astfel de formulari. Sper sa iti dai seama unde bat, chiar si in conditiile in care am decenta sa nu iti raspund cu “bai Alexandru”.

Adaugă comentariu