Politica fara menaj

Cand Vasile Dancu asculta Parazitii, Serviciul de Comunicare Electronica al PSD se afunda in trivialitate.

Citesc pe blogul SCE:

Din capitolul “Ma`pa mamii dumneavoastra”, astazi avem placerea sa descoperim, partial si coafat ce-i drept, parcursul si ascensiunea impecabila a fostului ministru, de trista amintire, Monica Macovei. (link)

Apoi citesc insemnarea-tribut pe care Vasile Dancu a dedicat-o trupei Parazitii:

Politica noastră este surdă, mioapă dar mai ales… mută. Nu transmite nici un mesaj, doar simulează, în campanii, diverse mesaje cu ajutorul unora care se pricep la publicitate. (link)

Vasile Dancu porneste de la versuri triviale pentru a scrie o insemnare interesanta si de bun-simt. In cazul SCE, un subiect de bun-simt este aruncat in trivial, de dragul unei glume copilaresti cu accente de maidan.

In primul caz, imaginea PSD are de castigat. In cel de al doilea caz, numai de pierdut.

Recomandări

3 comentarii

 1. NU pot decat sa sper ca mai multa lume il citeste pe Dancu decat pe cei de la SCE… sincer si mie mi-a placut tare mult postarea plecata de la Parazitii…

 2. “TRIVIÁL, -Ă, triviali, -e, adj. Vulgar, ordinar; obscen, necuviincios, indecent, scabros.”
  Ma`pa= mapa profesionala (iar afirmatia este o parafraza a unei glume vechi care ilustreaza perfect principiul “sa moara si capra vecinului”)
  Din fericire pentru politica din Romania, nu noi am deschis subiectul, nu noi am aruncat cu acuzatii nefondate, cum ca un om ar fi facut puscarie, dar de fapt nu a facut, nu noi amintim de trecut doar cand ne convine, desi in sifonier ascundem un munte de scheleti. Tariceanu scoate o transcriere a unei discutii, Basescu scoate o mapa, CSM-ul alta si totusi constarile noastre sunt gresite?! Din pacate, personaje care ar trebui sa fie un exemplu de moralitate, au transformat politica intr-un maidan folosind metodele de gradinita: “ba tu esti mai rau” sau ” ba a mea e mai buna” si au dus orice dezbatere serioasa in derizoriu.

 3. Sorin Tudor

  @ SCE,

  1. Am folosit cuvantul “trivial” in sensul corect. Ma bucura ca stiti sa folositi DEX-ul si ca astfel aflati lucruri noi;

  2. Referitor la explicatia voastra pentru “ma’pa”: nu incercati sa dati explicatii inutile din care sa pareti “prostanaci” (scuze, n-am gasit alt atribut). Lasati-o asa, ati gresit, invatati, treceti mai departe.

  3. “Din fericire pentru politica din Romania, nu noi am deschis subiectul”… Atentie la formulari! Asta, de exemplu, e extrem de hilara! 😉

  4. Cadou de la mine, un link. 🙂

  5. Ce ar trebui sa intelegeti? Ca, spre deosebire de altii, voi nu va permiteti sa coborati “stacheta”. Chiar daca (sau, mai bine spus, tocmai pentru ca) “personaje care ar trebui sa fie un exemplu de moralitate” fac acest lucru.

Adaugă comentariu